Húsz éven belül óriási úszó szigetek lephetik el Hollandia vizeit

Holland kutatók egy óriási úszó szigetEgy teljes szigetet evakuálnak Vanuatun egy kitörni készülő vulkán miatt. modelljét tesztelik, amelyen két évtizeden belül akár lakóépületeknek, kikötőknek, farmoknak, parkoknak biztosíthatnak teret. A 87 különböző méretű úszó háromszögből épülő hatalmas, flexibilis szigethez betont vagy vasat használnának, területe három négyzetkilométer lenne, amely így a legnagyobb ilyen építmény lenne – közölte Olaf Waals, a holland tengerkutató intézet (MARIN) szakembere.

A gátépítés, a homokHamarosan homokhiánnyal kell szembenéznie az emberiségnek. kiszivattyúzása nem a leghatékonyabb megoldás a tengerekHatalmas mennyiségű üvegházhatású gázt bocsátanak ki az óceánokban élő kagylók és férgek. mostani magas vízszintjére, a városok túlnépesedésére és az egyre élénkebb tengeri tevékenységekre – hangoztatta Waals, utalva a jelenleg használatos technológiákra. Az úszó kikötők és városok újszerű alternatívák lehetnek, amelyek jól illenek HollandiaMesterséges szigetekkel csalogatták vissza a vadvilágot egy hollandiai tóhoz. tengeri hagyományaihoz – tette hozzá.

Forrás: MARIN

A 6×8 méteres modellt egy hatalmas víztartályban helyezték el, ahol a szakemberek szimulálták a szelet, a hullámokat, a viharokat, hogy bemutassák elképzelésüket néhány lehetséges befektetőnek. Bas Buchner, a MARIN igazgatója szerint tárgyalásokat folytatnak az Amszterdamhoz közeli túlnépesedett Haarlemmermeer önkormányzatával és a Lelystad repülőtérrel egy ilyen projektről, amelyről elismerik, hogy még csak igen korai szakaszban van.

Forrás: MARIN

A szigetet a tengerfenékhez és a parthoz rögzítenék. Még teszteket kell végezni arról, hogyan állná ki az építmény az időjárást, az apály-dagály jelenséget, hogyan lehet önellátó energiából és más forrásokból, miként hat az építmény a tenger2,3 méteres vízszintemelkedést jelenthet egy foknyi meleg. élővilágára és mennyibe kerül megvalósítása. A más európai kutatók együttműködésével folyó Space at Sea program 1,6 millió euró támogatást kapott az Európai UnióMesterséges szigetekkel csalogatták vissza a vadvilágot egy hollandiai tóhoz. l, hogy három éven át tanulmányozzák egy ilyen sziget felhasználásának különféle lehetőségeit, algaRovarok, műhús és nyomtatott ételek: mit fog enni 11 milliárd ember?. - vagy haltenyésztő-telepek létrehozásától városok, kikötők életre hívásáig.

“Technikailag 10-20 éven belül megvalósítható”- hangoztatta Waals. A MARIN kutatói szerint az ilyen megoldások részét képeznék egy “kék jövőnek”, amely keresi a Földet 70 százalékban borító óceánok és tengerek felhasználásának fenntartható és hosszú távú módozatait. “Hollandiának vissza kell fordulni a víz felé. Ebben a harcban mi mindig úttörők voltunk” – mondta Bas Buchner.

Maritime Research Institute, mti


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!