Hősként ünneplik a tűzből koalát mentő nőt – Videó

Ausztráliában 6000 kilométer hosszan ég az erdő és a bozót a rendkívül száraz időszakban. Bár nem szokatlanok a pusztító bozóttüzek, ám a mostani, a szokásos tüzek időszakát jóval megelőző tűzvész meglepetésként érte az érintett területeken élőket.

Az erdőMegtalálták azt a japán kisfiút, akit a szülei büntetésből hagytak az erdőben. tűzben rekedt koalákat speciálisan képzett kutyákkal is mentik. A térségben lévő fajok populációjának jelentős része veszett már eddig is oda a tűzben. Becslések szerint az ott élő 500-600 koalából 350 már elpusztult. Rengeteg állat szenvedett égési sérüléseket, őket ahogy tudják, kezelik, de nyilván nem tudják mindegyiket befogni és ellátni.

Egy helybéli nőnek köszönheti azonban az életét egy szerencsés koalaMár láthatóak a koalák a Fővárosi Állatkertben. , akinek a segítségére sietett a tűzvész közepette.

Új-Dél-Wales-ben, Long Flat mellett történt, hogy egy sebesült és rémült koala átvágott a kocsiúton, és meglátta őt egy házaspár. Az asszony vízzel próbálta hűsíteni az állat megégett bundáját, aztán saját blúzába és egy takaróba csavarta a fájdalmasan nyöszörgő jószágot, majd autóVideóra vették, ahogy egy kíváncsi fekete medve beszáll egy parkoló furgonba. ba ültek, és elvitték őt a közeli Port Macquarie koalakórházba.

A felvétel azóta bejárta az internetet, hőssé téve a bátor nőt.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!