Hőség tombol az Egyesült Államokban – Kalifornia egyes vidékein 52 fokot mérnek

HőségAszfaltolvasztó hőhullám tombol Ausztráliában. tombol az Egyesült ÁllamokSokatmondó fotók mesélnek az Amerikát és Kanadát sújtó sarkvidéki hidegről. déli és délnyugati államaiban, KaliforniaKilométereken át elnyúló tó jelent meg a Halál-völgy zord vidékén. egyes vidékein 52 Celsius-fokot mérnek. A leginkább Új-Mexikóban, Arizonában, Nevadában, Kaliforniában szenvednek a hőhullámtól. Az arizonai Phoenixben 50 Celsius-fokot, a nevadai Las Vegasban 45 fokot mérnek. A kaliforniai Halál Völgye nemzeti parkban 52 fok van.

Az American Airlines légitársaság a hőség miatt mintegy negyven járatot törölt a phoenixi repülőtéren, ahol hétfő estére megbénult a forgalom. A phoenixi boltokban sok helyütt a kilincseket letakarják, hogy ne okozzanak égési sérüléseket.

Forrás: Wikimedia Commons/DGustafson/PD-Self

A televíziókban és rádióadásokban szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy kisgyermekeket ne vigyenek a játszóterekre, mert megéghetnek a tüzesre forrósodott játékoktól. Utah államban arra figyelmeztetik a hegymászókat és a kirándulókat, hogy a nagy hőség miatt kifejezetten veszélyes a sziklás, vagy a sivatagos vidékekre indulni.

Forrás: Wikimedia Commons/flickr/Pedro Szekely
Forrás: flickr/fosco lucarelli

A kaliforniai Los Angelesben Eric Garcetti polgármester hivatala bejelentette: mintegy tucat olyan helyiséget nyitnak meg a városban, ahol a légkondicionált otthonokkal nem rendelkezők hűsölhetnek. Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint szerdáig semmiképpen nem enyhül a hőség, sőt, a San Fernando völgyben például várhatóan évszázados rekordY-40 Deep Joy: A világ legmélyebb úszómedencéje. dől meg. Kalifornia északi vidékén ugyanakkor tarlótüzek lobbantak lángra.

Forrás: sfveac.org


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!