Hóban játszó szibériai tigrisek – lenyűgöző drónvideót készítettek egy kanadai állatparkban

Lenyűgöző drónvideót készítette egy kanadai állatpark szibériai tigriseiről David Etienne Durivage, a Dizifilms alapíA világ egyik legszebb tórendszere - Plitvicei-tavak. ja. A DJI Inspire drónok népszerűsítéséhez készült felvétel Québec híres állatparkjában, a Zoo Sauvage de Saint-Félicien tigriskifutójában  készült. A hóban játszó és szaladgáló nagymacskákMegdöbbentő tények a kihalás szélére került nagymacskákról. kíváncsian figyelték a föléjük szálló szerkezetet, amit végig követtek és persze meg is próbáltak elkapni.

Az állatpark gyönyörű tigriseiről készített, nem mindennapi drónfelvételt néhány napHárom nap kel fel és nyugszik le egy újonnan felfedezett, különleges bolygón. alatt több százezren nézték meg a YouTube-on.

tigrisek

tigrisek-2

A szibériai tigris70 évvel kiirtása után újra meghonosítják a tigrist Kazahsztánban. egyébként a legnagyobb méretű tigrisalfaj, és egyben nagymacska. Világosabb sárga, és vastagabb a bundája, mint a trópusi alfajoknak. Éjszaka vadászik, főleg nagy testű növényevőkre, szarvasra, vaddisznóra, de esetenként még a medvét is elejti. Régen gyakori állat volt KínaElpusztult a világ legidősebb pandája. északkeleti részén, Koreában, Mongólia északkeleti részén és Délkelet-Szibériában. Jelenleg csak egy kisebb populációja él vadon SzibériaA kihalás szélén áll a szibériai tigris. távol-keleti területein, az Amur vidékén és Usszuri-földVideón a távolodó Föld a Messenger űrszonda kameráin keresztül. ön valamint Északkelet-Kínában. A faj egyedszámának mélypontja az 1930-as években volt, akkor már a kihalás130 éve pusztult el az utolsó kvagga. küszöbén állt. A védelemnek köszönhetően száma lassan nőni kezdett, de a szigorú védelem ellenére az orvvadászat még most is veszélyezteti. A világ állatkertjeiben mindössze 3400 szibériai tigrisHárom barát - egy oroszlán, egy tigris és egy medve különleges barátsága. él, szabadon pedig csak 1200 példányt tartanak számon.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!