Hóban játszó szibériai tigrisek – lenyűgöző drónvideót készítettek egy kanadai állatparkban

Lenyűgöző drónvideóDrónvideó a nepáli földrengés pusztításáról. t készített egy kanadai állatpark szibériai tigriseiről David Etienne Durivage fotós. A DJI Inspire drónok népszerűsítéséhez készült felvétel Québec híres állatparkjában, a Zoo Sauvage de Saint-Félicien hólepte tigriskifutójában  készült.

A filmes külön engedélyt kapott rá, hogy a tigrisekKihalás szélén állnak a nagymacskák!. közelébe irányítsa a drónt, így csodálatos felvételeket készíthetett a láthatóan kíváncsi állatokról, akik érdeklődve figyelték föléjük szálló szerkezetet, amit végig követtek és persze meg is próbáltak elkapni.

A szibériai tigris70 évvel kiirtása után újra meghonosítják a tigrist Kazahsztánban. egyébként a legnagyobbMegmenekült a vágóhídtól Ausztrália legnagyobb szarvasmarhája. méretű tigrisalfaj, és egyben nagymacskaKiderítették, hány egyedet számlál a legritkább nagymacska vadon élő populációja. . Világosabb sárga, és vastagabb a bundája, mint a trópusi alfajoknak. Nemcsak nagyságuk miatt tűnnek ki a macskafélék közül, hanem több egyéb tulajdonságuk miatt is: hatalmas, 8-10 méteres ugrásokra képesek, emellett kiváló úszók, 6-8 km széles vizeken is átúsznak. Télen a befagyott folyók, folyómedrek jegén lévő lábnyomokat követik, s így találnak rá áldozataikra. Hangjuk is többféle: tudnak morogni, nyávogni és sziszegni is. Éjszaka vadásznak, főleg nagy testű növényevőkre, szarvasra, vaddisznóra, de esetenként még a medvét is elejtik.

tigrisek-2

Régen gyakori állat volt KínaVédett cetcápát fogtak ki a tudatlan kínai halászok. északkeleti részén, Koreában, Mongólia északkeleti részén és Szibériában. Jelenleg csak egy kisebb populációja él vadon, nagyobb részt OroszországCsodálatos fotók a jégbe fagyott Bajkál-tóról. távol-keleti területein. Különösen veszélyeztetett fajTöbb mint kétszeresére nőtt a tigrisek száma Indiában. , mindössze 350-400 él belőle szabadon, míg a világ állatkertjeiben közel 500 egyedet tartanak számon, tehát többet mint ahány példány a vadonban megtalálható. Fennmaradásukat a vadászat és az élőhelyeik megsemmisítése veszélyeztetik legfőképpen.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!