Hivatalosan bejegyezték az ebola elleni védőoltást

Az EgészségHeti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele. ügyi Világszervezet (WHOMilliárdokba kerülnek Európának a légszennyezés okozta betegségek. ) kedden először előminősített egy ebolaVeszélyes vírusokat importálnak Japánba, hogy felkészüljenek a tokiói olimpiára. elleni védőoltást, alig két nappal azután, hogy az Európai Bizottság engedélyezte feltételes forgalomba hozatalát. Ez volt eddig a leggyorsabb előminősítési folyamat a világszervezetnél.

A Merck amerikai gyógyszercég által gyártott, Ervebo nevű vakcina hatékony védelmet jelent az ebola ellen. A WHO szakértői stratégiai tanácsadó csoportja azt javasolta, hogy vegyék fel a védőoltást a világszervezet ebola elleni eszköztárába.

Az előminősítés azt vizsgálja, hogy az oltóanyagKísérleti oltóanyagot tesztelnek a Zika-vírus ellen. megfelel-e a WHO minőségi, biztonsági és hatékonysági elvárásainak.

„Történelmi lépést tettünk azért, hogy biztosítsuk: a leginkább rászorulókRászorulóknak adta meghiúsult esküvője 30 ezer dolláros vacsoráját egy amerikai nő. hozzáférhessenek az életmentő vakcinához” – mondta a WHO főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz. „Az előminősített oltóanyaggal és a kísérleti kezelésekkel az ebola immár megelőzhető és kezelhető” – tette hozzá.

Az előminősítéssel a vakcina egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy széles körben elérhetővé váljon. Az első engedélyezett dózisok valószínűleg 2020 közepétől állnak majd rendelkezésre.

A WHO következő lépése, hogy megkönnyítse a védőoltásPár éven belül alkalmazhatják a demencia elleni védőoltást. engedélyezését a veszélyeztetettOrangutánkölyköt akart kicsempészni a csomagjában egy turista. országokban. Több afrikai hatóság jelezte, hogy a világszervezet ajánlását követően mielőbb forgalmazni akarják a vakcinát. Az oltóanyag az ENSZMilliárdokba kerülnek Európának a légszennyezés okozta betegségek. illetékes szervei és a Globális Oltóanyag- és Oltási Szövetség (GAVI) segítségével juthat el a veszélyeztetett országokba.

Az oltóanyagot már kipróbálták a KongóÉletképek az afrikai Kongó viharos életéből. i Demokratikus Köztársaságban, ahol több mint 2190-en vesztették életüket ebolában az elmúlt egy évben. A WHO szerint legalább 236 ezer embert oltottak be, köztük 60 ezer egészségügyi dolgozót. A vakcinát egy különleges eljárással tették elérhetővé, amely indokolt esetben még a forgalomba hozatali engedély megadása előtt lehetővé teszi annak használatát.

Egy másik, a Johnson & Johnson amerikai vállalatcsoport által kifejlesztett oltóanyag egyelőre kísérleti fázisban van.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban több mint egy éve pusztít az ebolajárványÚgy tűnik, hogy megvan az ebola ellenszere. . A helyzet csak 2014-2016-ban volt rosszabb, amikor a betegségÉvente 184 ezer haláleset köthető világszerte a cukros üdítők fogyasztásához. több mint 11 ezer emberét oltotta ki Nyugat-Afrikában az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint.

A vírust 1976-ban, a Kongó keleti felében található Ebola folyó melletti településeken észlelték először. Természetes hordozói egyelőre nem ismertek, a legvalószínűbb terjesztői denevérek lehetnek. A kór fertőzött ember vagy állat vérével vagy testnedvével való közvetlen érintkezés által terjed. A betegség súlyos vérzéssel jár, a halálozási arány egyes esetekben akár 90 százalékos is lehet.(MTI)


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!