Három év alatt kerülte meg a Földet egy hagyományos polinéziai kenu

Három év után befejezte Föld körüli útját egy hagyományos, polinéziai mintára épített kenuŐsi indián kenu maradványait hozta felszínre az Irma hurrikán. , amelynek legénysége technikai segítség és navigációs eszközök nélkül teljesítette az utat A kéttörzsű hajó, a Hokule’a célba érkezésének tízezrek örültek szombaton a HawaiiA világ legnagyobb mélytengeri szivacsára bukkantak Hawaii környékén. -szigetekhez tartozó Oahun. A The Polynesian Voyaging Society társaság tájékoztatása szerint a 20 méteres jármű több mint 700 ezer kilométert tett meg a 2014 májusi rajt óta. A The Polynesian Voyaging Society célja életben tartani a hagyományokat és felhívni a figyelmet a környezetvédelemre.

A Hokule’a 150 kikötő érintésével kerülte meg a Földet, megfordult többek között Ausztráliában, Brazíliában, Kubában és az Egyesült Államokban.

A 12 fős legénység többször is kicserélődött, csaknem 250 hajós vette ki a részét a projektből. A legénységet csak az égitestek, az áramlatok és a tengeri madarakMintegy hárommilliárd észak-amerikai madár tűnt el 1970 óta. segítették a tájékozódásban. A kenu egyébként 1975-ben, Tahitira teljesítette első útját.

BBC, MTI, Polynesian Voyaging Society


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!