Hamarosan visszatérhet a vadonba a világ egyetlen ismert albínó orangutánja

Hamarosan visszatérhet a vadonba AlbaVisszatért a vadonba a világ egyetlen ismert albínó orangutánja. , a világ egyetlen ismert albínó orangutánNevet keresnek a rendkívül ritka albínó orangutánnak. ja, amelyet tavaly áprilisban szabadítottak ki az indonéz hatóságok falusiak kezei közül Borneó szigetTeljesen elárasztotta a tenger a Holland-szigetet. ének Indonéziához tartozó részén. A Borneo Orangutan Survival Foundation (BOSF) szeptemberben még azt közölte, hogy a fehér bundájú, kékszemű, 6 év körüli nőstény nem térhet vissza a szabadba, mert albinizmusa miatt számos egészségi problémával, egyebek között látási és hallási gondokkal küzd, valamint a későbbiekben akár bőrrák is kialakulhat nála.

Forrás: BOS Foundation 

A természetvédelmi szervezet elnöke, Jamartin Sihite a napokban viszont arról számolt be a dpa német hírügynökségnek, hogy felfedezése óta Alba oly mértékben egészségessé vált, hogy visszatérhet természetes élőhelyére, Borneó esőerdejébe. Mielőtt teljesen visszaadnák a szabadságátA kőszáli kecskék könnyedén mozognak a szinte függőleges gátakon is. , a nyár elején Salat szigetére költöztetik, ahol más megmentett orangutánokErdőtüzekből kimenekített orangutánokat juttattak vissza a vadonba. is a vadonban való életet gyakorolják.

Forrás: BOS Foundation

Azért nem előbb, mert még fel kell építeni egy tábort, védelmi vonalként ki kell ásni egy vizesárkot és egyéb biztonsági berendezéseket kell kialakítani. Az albínó állat esetében különlegesNevet keresnek a rendkívül ritka albínó orangutánnak. óvatossággal járnak el: Albát jelenlegi három játszópajtásával együtt költöztetik a védett területre, azon belül egy öthektáros saját menedékhelyre, ahol újra hozzászokhat az önálló életvitelhez. Albának meg kell tanulnia megvédenie magát, mert számos veszély leselkedik rá: a fehér bundájú és kék szemű állatot prédára éhes ragadozóAz elmúlt évtizedekben még soha nem volt ilyen sok aranysakál Magyarországon. k, féltékeny fajtársak és trófeagyűjtő emberek fenyegethetik.

Forrás: BOS Foundation 

Az állatmentő szervezet titokban tartja Alba szabadon engedésének végleges helyét, mert a világ több más vidékéhez hasonlóan BorneóTöbb mint 100 ezer orangutánt öltek meg Borneón. n is él a hiedelem, hogy az albínók különleges varázserővel ruházzák fel az embert, ezért tartani kell attól, hogy ha kitudódik tartózkodási helye, hajtóvadászatÉheznek a jegesmedvék a fő vadászszezonban. indulhat az elejtésére. A veszélyeztetett állatot 2017. április 27-én fogták el egy falu lakói Borneó középső részén, Kapuas Hulu körzetben, a hatóságok két nappal később szabadították ki a ketrecből, amelybe a falusiak zárták. A bántalmazott albínó akkor rendkívül legyengült állapotban volt, és a BOSF egy állatmentő állomására került.

Az állatvédők szerint egyelőre nem igazolódtak azok az aggodalmak, hogy az albínó orangutánt fajtársai kiközösítik mássága miatt. A ketrecben, ahol ideje javarészét tölti három másik majomTeljesen leesett a pávián álla a bűvésztrükktől. társaságában, ő a hangadó. Megmentése óta 10 kilót hízott, és mivel gyenge látásán kívül nincs más egészségi problémája, gondozói szerint visszaengedhető a vadonba. Borneón emberemlékezet óta nem láttak fehér orangutánt. Alba származását rejtély övezi, a falusiak azt állítják, hogy a még fiatal állat “a semmiből”, anyja nélkül bukkant fel. A nagyközönség nevezte el Albának, amely latinul fehéret jelent, a spanyol nyelvben viszont hajnalhasadásra is utal.

Alba – The Albino Orangutan – Is A Step Away From True Freedom

Blinding white beauty: Isn't she stunning?
Click to see Alba's new forest island home > bit.ly/albaprogress (EN) / bit.ly/albaprogressid (ID)

Közzétette: BOS Foundation – 2018. január 17.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!