Gyönyörű fotókon a világ legszebb barlangjai

A barlangFontos szerepe lehet a jövőbeli expedíciókban a Holdon felfedezett hatalmas barlangnak. ászás minden bizonnyal az egyik legizgalmasabb extrém sporttevékenység. Ám nem kell profi barlangásznak lenni ahhoz, hogy megismerhessük a világ legimpozánsabb barlangjait, hiszen ezek nagy részét világszerte már mindenki számára látogathatóvá tették.

Postojnai barlang, Szlovénia

Szlovénia5 csodálatos hely Szlovéniában. legismertebb, több mint 20 kilométer hosszú barlangja. Egy gyönyörű karsztvidék része a postojnai cseppkőRejtélyes építményeket hozott létre a neandervölgyi ember. barlang. A látványosság Európa legnagyobbja a karszt kategóriában, egyben a leglátogatottabb is. Az érdeklődőket egy barlangvasút viszi le ebbe a föld alatti világba, ahol hatalmas cseppkövek, impozáns termek és a legkiterjedtebb barlangi állatvilág várja őket.

 Postojnai barlang, Szlovénia

MárványGyönyörű chilei márvány barlang. barlang, Chile8,3-as erősségű földrengés rázta meg Chilét, cunamiriadót rendeltek el.

Ha ezt a barlangot szeretnénk megtekinteni, hosszú út vár5 csodálatos hely Szlovéniában. ránk, de az elénk táruló látvány mindenért kárpótol. Ez a lenyűgöző hely Dél-Amerika egyik legnagyobbCalgary - a világ egyik legnagyobb smaragdja. , lélegzetelállító kékségű édesvizű tavában található, a vízFolyómederbe botlott a Curiosity a Marson. formálta a barlang különlegesSzokatlan építészet 2. márványfalait. A látogatók szerencséjére a víz által kivájt alagutak elég szélesek ahhoz, hogy csónakkal be lehessen járni a barlang jelentős területét, így ez a mágikus türkiz világ garantáltan emlékezetes élménnyé válik.

 

A chilei Márvány barlangról itt olvashatsz többet!

 

Márvány barlang, Chile

Márvány barlang, Chile

Avshalom barlang, Izrael

Izrael egyetlen nagyközönség számára látogathatóvá tett barlangja a szakértők szerint is a világ 10 legszebbje közé sorolható. A cseppkövek az idő folyamán elképesztő formájú képződményeket alkottak, ám a barlang az egyik legaktívabb, a cseppkőképződés ma is jelentős mértékű. Ez a rengeteg különleges forma egy viszonylag kis területen helyezkedik el és a barlanglátogatás is mindössze körülbelül 45 percet vesz igénybe.

 

Az Avshalom barlangról itt olvashatsz többet!

 

Soreq barlang, Izrael

Fingal-barlang, SkóciaStaffa-sziget - a bazaltoszlopok szigete.

Ennek a Skóciában található látványosságnak az egyediségét elsősorban anyaga adja. Ugyanis a tengerben levő barlang hatszögletű bazalttömbökből épül fel, melyek egy korábbi vulkánkitörés maradványai. A helyet az íves bejáraton túl is ellepi a tengervíz, ám nyitva áll a látogatók előtt, a barlangtúrákat ide egy közeli szigetről szervezik. A barlang különleges atmoszférája és a furcsaSzokatlan templomok . visszhangok sokakat megihlettek már, zeneszerzőket, költőket, zenészeket. Felix Mendelssohn komponált már művet a helyet alapul véve, de John Keats, sőt a Pink Floyd együttes is tett említést erről a nem mindennapi képződményről.

Fingal-barlang, Skócia

Fingal-barlang, Skócia

Mira de Aire barlangokTam Coc - utazás Vietnam természeti csodájához. , PortugáliaA nap képe - tengeri barlang Portugáliában.

A Portugáliában található barlangok egész területének felfedezése 6 évig tartott, ezek alkotják az országItt a legjobb nőnek lenni . legnagyobb barlangrendszerKajakozás a világ legnagyobb folyami barlangjában. ét. A barlangtúra itt szebbnél szebb, találó elnevezésű termeken, üregeken vezet át, ilyen a szikrázó „Ékszer” terme, vagy a „Galéria”. Olyan furcsa és változatos mészkőKülönleges kőfalak Írországban. képződmények tárulnak szemünk elé, mint a medúzaFurcsa világító lény jelent meg egy kikötőben. , a kis tavakTórendszer a Szahara-sivatagban. , vagy a pokol szája.

Mira de Aire barlangok, Portugália

Forrás:Femcafe


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!