Forró olajban meditált a “csodaszerzetes”

Egy thaiföldi buddhistaLarung Gar Buddhista Akadémia Tibetben. szerzetesLarung Gar Buddhista Akadémia Tibetben. valósággal sokkolta a világot azzal, hogy egy jókora üst olajban ülve rezzenéstelen arccal meditált.

2

A ThaiföldTűzgömböt videóztak le Bangkok felett. északkeleti részén található Nong Bua Lam Phu tartományban élő szerzetes első ránézésre meghazudtolja, amit a fizikáról és az emberi szervezet tűrMikor valósulhat meg az űrlift?. őképességéről tudunk, ahogy arcán a legnagyobb nyugalommal üldögél lótuszülésben egy hatalmas, forró olajjal teli üstben. A tábortűz felett meditáló férfinek minden várakozás szerint a fájdalomtól üvöltve kéne megégnie a bugyborékoló olajban, mégsem lesz semmi baja.

1

A látványosság mintegy 30 percen át tartott és népes nézőközönség előtt zajlott. A thaiföldi sajtóban megjelent hírek szerint a neki adott tárgyakat megérintve tudja továbbadni erejét, varázserővel rendelkező amuletteket hozva így létre. A Coconuts BangkokTűzgömböt videóztak le Bangkok felett. beszámolója szerint a megérintett tárgyakat jó pénzért értékesíteni szokták a hívőknek.

A bankoki Chulalongkorn Egyetem tanára úgy véli az egész nem más, mint egy trükk, egy rendkívül meggyőző illúzió. Szerinte semmi bizonyíték nincs arra, hogy az olajPanaszt emelt a Mexikói-öbölbeli olajkatasztrófát okozó brit BP. valóban forró lenne. Közzétett egy videót is, ami egy jó magyarázatot adott arra, hogy tudja meghazudtolnia a fizika törvényeit a szerzetes. Természetesen sehogy: pont az történik, hogy a fizikai törvényeit használja.

Jessada Denduangboripant az alábbi videóban mutatja be, hogyan lehet létrehozni fortyogó olaj illúzióját egy láng felett. Annyit kell tenni, hogy az edény aljába vizet öntünk, majd a tetejére az olajat, ami mivel könnyebb a víznél, a felszínen maradt. Miközben a vízAfrikai gyerekek reakciója, amikor először isznak tiszta vizet. az edény aljában forrni kezd, a buborékok felmennek a felszínre (forrás illúzióját keltve), de közben a vízréteg elég hőt nyel el ahhoz, hogy az olaj maga ne forrósodjon fel. Ezt bizonyítva még az ujját is beledugja a demonstrációhoz használt edénybe, hogy mutassa: az olaj teljesen veszélytelen.

A videón a 3. perctől jön az érdekes rész


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!