Folytatódik A kék bolygó című világhírű sorozat David Attenborough-val

Folytatódik A kék bolygó (The Blue PlanetDavid Attenborough feltárja azokat a károkat, melyeket műanyag okoz a tengeri élővilágnak. ) című világhírű ismeretterjesztő sorozat David AttenboroughAzonnal megbánta ez az oroszlán, hogy zsiráfra támadt. -val: az új évad hét epizódját, melyet még idén műsorra tűznek, a legmodernebb technológiai felfedezések segítségével vették fel négy év alatt – jelentette be a BBC. Az innovatív eszközök között volt a cápákAktív, víz alatti vulkánban fedeztek fel cápákat a kutatók. és orkák hátára erősített tapadókorongos kameraÁllatok a kamerák mögött. is. “Örömmel tölt el, hogy csatlakozhatok a bolygóAmerikai csillagászok bizonyítékot találhattak a legendák övezte kilencedik bolygó létezéséről. nk legnagyobbMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. részét borító, mégis a legtöbb titkot rejtő vízi világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. új felfedezésAmerikai csillagászok bizonyítékot találhattak a legendák övezte kilencedik bolygó létezéséről. éhez” – mondta David AttemboroughA héten vízre teszik a Sir David Attenborough sarkkutató hajó egyik elemét. .

blue-planetForrás: BBCTáncoló medvék mosolyogtatják meg a nézőket a Planet Earth II előzetesében. /Steve Benjamin

blue-planet-2Forrás: BBC/Hugh Miller

blue-planet-4Forrás: BBC/The Blue Planet

A BBC természettudományi csoportja négy éven át, minden kontinens parti vizeiben, minden óceánban forgatott tengerkutató szakemberek segítségével. James Honeyborne, a sorozat vezető producere szerint most az óceánok a bolygó legizgalmasabb helyei, mivel a legmodernebb technológia “a hullámok alatti élővilágot új perspektívából” képes bemutatni. Az innovatív eszközökkel újonnan felfedezett élőlényeket is bemutatnak: köztük lesz az eszközöket használó agyarashal és egy “szőrös mellkasú” ízeltlábú is, melyet David Hasselhoff Baywatch-sztárról viccesen Hoff-ráknak neveztek el.

A BBC természettudományi csoportja olyan technológiai újításokat használt, mint a “vontatott kamera”, amellyel szemből filmezhetők a ragadozó halakHalak népesítik be Bangkok egykori, nyüzsgő bevásárlóközpontját. és a delfinek, a tapadókoronggal a cetcápák és az orkák hátára erősített filmfelvevő, amely az állat szemével láttatja a világot, valamint egy kameraszonda a tengerÓriási fehér cápát filmeztek le Mexikónál [videó]. miniatűr élővilágának felderítésére. Elmondták, hogy új tájakra is elviszik a nézőket: a MexikóTöbb mint egy évig hánykódott a tengeren egy mexikói férfi. i-öböl metánvulkánjától az AntarktiszHatalmas, gyorsan növekvő üreget fedeztek fel egy antarktiszi gleccser alatt. melletti ezerméteres mélységekig, ahová tengeralattjáróval szálltak le a kutatók és a filmesek. A kék bolygó című sorozat első évadját több mint 12 millióan látták 2001-ben, zenéjét és operatőri munkáját BAFTA- és Emmy-díjakkal ismerték el.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!