Évtizedek óta először születtek vadon foltos erszényesnyestek

Több mint 50 év után először születtek vadon foltos erszényesnyestA keleti erszényesnyest. ek (Dasyurus viverrinusA keleti erszényesnyest. ) Ausztráliában – számolt be a hírről a BBC. A ritkaHat ország fogott össze az európai hiúzok megmentése érdekében. és súlyosan veszélyeztetett erszényesA keleti erszényesnyest. faj valaha AusztráliaVeszélyben a koalák - Ausztrália egyes területeiről néhány év alatt teljesen eltűntek. keleti részét népesítette be, a rókák és a betegségek azonban szinte teljesen kiirtották.

Forrás: Wikimedia Commons/ Ways

Az Új-dél-walesi Egyetem tudósai idén márciusban Tasmániából telepítették be a faj 20 példányát, és megfigyelésük szerint már három nőstény állat hordja az utódját az erszényében. A babszem nagyságú kölykök három Több mint tízezer turistát zárt el a hó a külvilágtól a svájci Alpokban. napon át növekednek az erszényben.

Forrás: WWFNepálban tíz év alatt megduplázódott a vadon élő tigrisek száma. Australia

Nick Dexter, aki a visszatelepítési kísérlet helyszínén, a Booderee Nemzeti Parkban dolgozik, a fejleményt fontos lépésnek nevezte a veszélyeztetett állatfaj megmentésében. Mint mondta, a fenntartható populáció megteremtése nehéz feladat, de a három nőstény kölykei azt jelzik, hogy jó irányban haladnak. A visszatelepített állatokat GPS-nyakörv segítségével követik, így gyorsan reagálhatnak rá, ha bajba kerülnek, és segíteni tudnak.

Forrás: [email protected]/Booderee National Park

A foltos erszényesnyestek házimacska nagyságú szőrös húsevők, főleg rovarokkal, lárvákkal táplálkoznak. A hatvanas évekig lehetett őket látni Ausztráliában, de a kontinensen azóta teljesen kihaltak.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!