Eltávolítják a cápahálókat a turisták körében népszerű ausztráliai strandok egy részéről

Eltávolítják a cápahálókat a turisták körében népszerű kelet-ausztráliai strandokSpanyolország büszkélkedhet a legtöbb kék zászlós stranddal. egy részéről, hogy megakadályozzák a bálnákTöbb bálnát öl meg Norvégia, mint Japán és Izland együttvéve. és egyéb nagytestű tengeri állatok beléjük gabalyodását – jelentette be az új-dél-wales-i kormány. A hálókat hat hónappal ezelőtt helyezték ki tesztelésre, ám mivel a környéken egyre több bálnaHatalmas tengeri élőlény teteme festette vörösre egy indonéz sziget partját. tűnik fel, ezért a tervezettnél két héttel hamarabb fejezik be a programot – közölte Niall Blair gazdasági és vízügyi miniszter. “Bár valamivel korábban fejezzük be a tesztelést, így is csaknem hat hónapnyi adatot tudunk biztosítani a cápaszakértőinknek elemzésre” – hangsúlyozta Blair.

Korábban hosszúszárnyú bálnákat kellett kiszabadítani az egyik cápahálóból:

A hálók helyett olyan speciális vízi csapdákat – felcsalizott, horoggal ellátott bójasorokat – fognak alkalmazni az érintett strandoknál, amelyek hatékonynak bizonyultak a próbákon. “Az elmúlt öt hónapban 29 cápát fogtunk be a csapdákkal, egyet kivéve mindegyiket megjelöltük és elengedtük, miközben a hálókon mindössze hat cápaRitka felvétel - így vadásznak le a kardszárnyú delfinek egy tigriscápát. akadt fenn” – mondta Blair.

Fotó: Wikipedia/Terry Goss

A cápahálók eltávolítását azonban nem nézi mindenki jó szemmel. “A megjelölés nem fog megakadályozni egy nagy fehér cápát abban, hogy megöljön valakit, ennek nincs semmi értelme” – mondta Neil Cameron, az érintett területen működő Byron Bay Boardriders Club elnöke.

A hétvégén egy 73 éves halGavin, a fotómodell hal. ász hajójába ugrott egy óriási fehér cápa Brisbane-től keletre, Evans Head vizein. A halásznak sikerült segítséget hívnia, végül a helyi önkéntes vízi mentők vitték kórházba.

Fotó: Wikipedia/sharkdiver.com

MTI, nsw.gov.au


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!