Először sikerült felvételt készíteni az Aggteleki Nemzeti Parkban élő hiúzról

Eddig is tudták a szakemberek, hogy hiúzVadkamera rögzítette egy hiúz és egy róka találkozását az Aggteleki Nemzeti Parkban. él az Aggteleki Nemzeti Parkban, de most először sikerült felvételt készíteni az állatról egy kihelyezett kameracsapdaBékésen játszadozó farkaskölyköket örökített meg az Aggteleki kameracsapda. segítségével. A rövid felvételen egy kifejlett példány látható ahogy komótosan sétálva eltűnik a homályban. A nemzeti parkNemzeti parkká nyilvánítja a román kormány a Fogarasi-havasokat. zoológiai referense szerint nem is egyedül él a területen a hiúz, és egy kis szerencsével hamarosan újabb felvételek készülhetnek róluk.

hiuz-anp

A nemzeti parkban nyugodtan lehet kirándulni, hiszen vadon élő hiúzzal csak rendkívül ritkán lehet találkozni: “Ha azt mondjuk, hogy farkast ritkán látni a szabadban, akkor hiúzt szinte soha. Nesztelenül járja az erdőTöbb százezer őshonos fát ültet tavaszig a Kiskunsági Nemzeti Park. t, az embert messziről elkerüli. A kameraNézz körül az afrikai vadonban! - Lenyűgöző webkamerák a szavannából. is csak ezt a pár másodpercet rögzítette róla. Ő egy kifejlett példány, és a hátrahagyott nyomokból tudjuk, hogy nincs egyedül” – olvasható a nemzeti parkA 10 legjobb úticél medveszafarihoz. által közzétett videó leírásában.

VIDEÓ:

A hiúz

A hiúzfajok (kanadai hiúz, eurázsiai hiúz, ibériai hiúz, vörös hiúz) elterjedési területe egykor az északi félteke szárazföldjeinek tekintélyes hányadát magába foglalta, manapság Ázsia bizonyos területein, Alaszkában, Kanadában és az USAA Bryce Kanyon sziklaoszlopai. nyugati területein, valamint Európában honos, de a legtöbb területen ritkaFöldkábellel váltják ki a légvezetékeket a Kiskunságban a túzokok védelmében. , gyér az állománya. A hiúzokVadkamera rögzítette egy hiúz és egy róka találkozását az Aggteleki Nemzeti Parkban. testhossza 1 méter körül mozog, további 15-25 cm-t tesz ki az állat farka. Marmagassága átlagosan 70 cm. Pettyes bundája és sajátos szakálla mellett egyik feltűnő jellegzetessége a fülek hegyGyönyörű helyek a Föld minden tájáról. én viselt szőrbojt.

hiuz-2Fotó: lynxexsitu.es

Hallása, tapintása fejlett. Hosszú végtagjai és izmos teste még a mély Önfeledten csúszkált a játékos kedvű vidra a vastag hótakróban. ban is lehetővé teszi, hogy egyetlen, 3-4 méteres ugrással támadja meg áldozatát. Erős, éles karmú mancsa a sikeres zsákmányfogást segíti. Aktív ragadozó, különféle madarak, kisrágcsálók éppúgy szerepelnek étlapján, mint őzek, rókakölykök, szarvasborjak vagy vadmalacok. Magányosan élő állat, változatos méretű, 10-100 négyzetkilométer kiterjedésű területet birtokol. A terület központjában, földi üregekben vagy sziklahasadékokban rendezi be vackát.

hiuzFotó: Wikipedia


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!