Először észleltek kardszárnyú delfineket a szicíliai tengerszorosban

Először észleltek kardszárnyú delfineket (Orcinus orcaCsapdát állított egy kardszárnyú delfin egy gyanútlan madárnak. ) a Szicília és az olasz szárazföld közötti tengerszorosban. A Marecamp olasz turisztikai ügynökség közlése szerint egy sporthorgász fedezte fel a három orkát, amikor hajójával Messina felé tartott.

“Először féltem a hatalmas állatoktól, de végül csaknem egy órán keresztül a közelükben maradtam”- mondta Simone Vartuli az AFP hírügynökségnek.

Az állatokat néhány nappal korában GenovaLeszakadt egy autópályahíd Olaszországban egy heves vihart követően. kikötőjének közelében látták, eszerint mindössze egy hét alatt 800 kilométert tettek meg – mondta el Clara MonacoA világ 5 legkisebb országa. , a Marecamp tengerbiológusa, hozzátéve, hogy problémát jelenthet, ha a kardszárnyú delfinekDelfinekkel játszó bálnát örökítettek meg Ausztráliában - csodálatos drónvideó. a tengerszorosban tartózkodnak, mert ott könnyen összeütközhetnek a hajókkal. Monaco kiemelte, az állatokat nem szabad túlzottan megközelíteni, mert az nagy stresszt jelenthet számukra. Aki meglátja őket, annak azonnal értesítenie kell a parti őrséget.

A legnagyobb veszélyt a kardszárnyú delfinekCousteau kapitány fia is részt vesz az orosz cetbörtön foglyainak kiszabadításában. számára egyébként elsősorban a halászhálókba való belegabalyodás és a tengeri olajkitermelés okozta lárma jelenti, ez utóbbi miatt elveszíthetik tájékozódási képességüket. Emellett egyre több állat pusztul el a hajókkal való összeütközés következtében is.

Cikkajánló: Videóra vették, ahogy a kardszárnyú delfinek levadásznak egy cápát


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!