Elképesztő videó – szabadtüdős merülés a legmélyebb kék lyukba

Guillaume NéryElképesztő szabadtüdős merülés a világ legmélyebb medencéjében. a a szabadtüdős merülésElképesztő szabadtüdős merülés a világ legmélyebb medencéjében. világbajnoka, már számos fantasztikus merülésen van túl. A francia búvár több rekorddal és egy világbajnoki címmel is büszkélkedhet, amit 2011-ben szerzett. Néry 125 méternél mélyebbre is képes lemerülni egyetlen lélegzetvétellel. A búvár azután vált közismertté, hogy 2010-ben, a Bahamákon található Dean’s Blue Hole-ban, a legmélyebb kék lyukDean's Blue Hole - a legmélyebb kék lyuk. ban hajtott végre egy lenyűgöző szabadtüdős merülést.

Guillaume Néry

A kék lyukRejtélyes lyukat filmeztek le Szibériában [Videó]. az egyik legérdekesebb tengeri képződmény, mely egy olyan vertikális barlangCsodálatos, egyedülálló barlangok . , aminek a bejárata a tengerHolt-tenger - eltűnőben lévő csoda. szintje alatt van. A világon több helyen találkozhatunk ilyen gyönyörű természeti képződményekkel, a leghíresebb a belizei Nagy Kék Lyuk. A legmélyebb kék lyuk azonban a Bahamákon (Long Island) található Dean’s Blue Hole. Átmérője 25-35 méter között váltakozik, de néhol eléri a 100 métert is, mélysége pedig 202 méter. Habár úgy tűnik, Guillaume Néry nem merült le a kék lyuk aljáig, de így is hihetetlenül látványos dolgot vitt véghez.

Guillaume Néry

Guillaume Néry

Guillaume Néry

Guillaume Néry

A lenyűgöző merülésről a videót Julie Gautier, filmes és búvár készítette, aki egyébként Guillaume Néry barátnője. A céljuk az volt, hogy egy különlegesSua Ocean Trench - gyönyörű tó a Szamoa-szigeteken. hangulatú, művészi felvételt hozzanak létre és ötvözzék a szabadtüdős merülést a bázisugrással. A végeredmény pedig valóban fantasztikus lett.

VIDEÓ:

A videót dupla kattintással lehet nagyítani 

Guillaume Néry és Julie Gautier legújabb, Ocean Gravity című rövidfilmjében pedig azt láthatjuk, hogy milyen a lebegés az óceán mélyén. A páros Francia PolinéziaSúlyos hatással volt Francia Polinéziára a francia atomprogram. egyik szigete, a Tuamotu mellett a Tiputa-átjárónál készítette el a felvételt. Néry ahhoz hasonlította a merülést, mintha egy űrutazáson vett volna részt, teljesen ellazította magát és hagyta, hogy az áramlatokkal lebegjen. Julie Gautier pedig ismét egyedülálló hangulatú, bámulatos videót készített a kalandról.

Guillaume Néry

A videót dupla kattintással lehet nagyítani 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!