Elképesztő természet: a Luzon-sziget szigetének szigete

Sziget a szigetben

Van egy fülöp-szigeteki szigetBannerman vára. , melyben van egy tó. Abban a Taj Lake Palace Hotel - varázslatos szálloda a Pichola-tó közepén. ban szintén van egy szigetMaldív-szigetek - az Indiai-óceán csodás szigetvilága. és abban is van egy tó. Abban pedig egy újabb sziget található.

Az aprócska Vulcano Point sziget egy tóban fekszik, név szerint a Crater Lakes-ben. Ez a Taal Vulcano szigeten helyezkedik el, amelyet a Lake Taal határol. Már nincs sok hátra, mert ezek mind a Luzon szigeten találhatóak. Luzon a Fülöp-szigetekSzínes és festői falvak a Feröer-szigeteken.  legnagyobb szigete. A szigetcsoportMaldív-szigetek - az Indiai-óceán csodás szigetvilága. legészakabbi részén helyezkedik el, és e sziget adja a nevét a három nagyobb szigetcsoport egyikének (a másik kettő a Vissayas- és a Mindanao-szigetcsoport). Luzon a Fülöp-szigetekAz emberfélék eddig ismeretlen faját azonosították egy Fülöp-szigeteki barlangban. gazdasági és politikai központja, hiszen a főváros10 szigetváros a világ minden tájáról. , Manila is itt található.

Sziget a szigetben

Luzontól nyugatra a Dél-kínai-tengerA 10 legszebb korallsziget a világon.  húzódik. A szigettől keletre a Filippínó-tenger található, tőle északra pedig a Luzon-szoros, a Babuyan-átjáró és a Balintang-átjáró található. A sziget elsősorban sokszög alakú, de egy hosszabb kiszögellést alkot délkeleti irányban a Bicol-félsziget. A sziget északi régióit hegyvidéki területek alkotják, főleg a Közép-Cordillerák hegyvonulatai, ahol Luzon trópusi fenyőerdőA csodálatos Trou de Fer szurdok a távoli La Reunion szigetén. i és hegyvidéki esőerdőAnavilhanas Nemzeti Park - a Föld egyik legnagyobb édesvízi szigetvilága. i találhatóak.

Sziget a szigetben

Sziget a szigetben

Sziget a szigetben

Sziget a szigetben

sziget-a-szigeten

sziget-a-szigeten-5

sziget-a-szigeten-2

sziget-a-szigeten-3Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!