Elfogy a víz Velence utcáiról az alacsony vízállás miatt

Iszapban rostokolnak a velencei gondolák a szokatlanul alacsony vízLehetséges élet az újonnan felfedezett három szuperföldön. állás miatt.

1

Az északolasz városEgy egész város épületei dőlnek Brazíliában. kisebb kanálisaiban szüneteltetni kell a közlekedést, mert többször előfordult, hogy a gondolák megfeneklettek. A hatóságok közlése szerint a vízállás apálykor időnként 55 centiméterrel a normális szint alá süllyed. Szakértők az előrejelzések alapján akár a 70 centis süllyedést is elképzelhetőnek tartják. Az elmúlt napok után a következők sem kecsegtetnek javulással, mert újévig nem várható csapadékA világ legcsapadékosabb települése, ahol évente 11 860 milliméter eső esik. .

A nagyobb csatornák egyelőre használhatók, de VelenceVelence rejtett történelme és kevéssé ismert helyei egy csodálatos útifilmen. nyilvános közlekedési eszközeinek, így például a vízibuszoknak és vízitaxiknak olykor nagy kerülőket kell tenniük, hogy folytathassák munkájukat. Főképp az utasok be- és kiszállása problematikus az alacsony vízállásTöbb helyen is megdőlt a Dunán a valaha mért legalacsonyabb vízállás rekordja. miatt.

2

3

Az elmaradó esőA világ legcsapadékosabb települése, ahol évente 11 860 milliméter eső esik. k miatt a nagy északolasz tavakElőzetes online regisztrációhoz kötik a belépést a Plitvicei-tavaknál. vízszintje is jelentősen esett, környezetvédők már figyelmeztettek is ennek következményeire a tavak ökoszisztémájára nézve. OlaszországA világ 5 legbüdösebb városa. leghosszabb folyóMegdöbbentően rossz ökológiai állapotban vannak Magyarország vizei. ja, a Pó is megsínylette a csapadékszegény időjárást: vízszintje jelenleg 3 méterrel a 2014 decemberi szint alatt van.

atv / MTI

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!