Életmentő agyműtétet hajtottak végre egy aranyhalon

Daganatot távolítottak el egy aranyhalTöbb száz kilométert utazott egy házaspár, hogy megműtsék daganatos aranyhalukat. agyából ausztrál állatorvosok, hogy a magas kockázatú operáció révén megmentsék az állat életét. A George nevű hal234 kilós óriáshalat fogott egy férfi. , amely Melbourne-ben él gazdájával, általános érzéstelenítést kapott a 200 dolláros (49 ezer forint) beavatkozás megkezdése előtt. A műtétElőször hajtottak végre tüdőtranszplantációt Magyarországon. et végző Tristan Rich elmondta, hogy a hal felépülése remekül halad és az állat már úszkál.

Az állatorvosok szerint a beavatkozásnak hála a most 10 esztendős aranyhalnak még jó 20 éve van. “George-nak egy egészen nagy méretű tumor 6 kilós daganatot műtöttek le egy madagaszkári férfi fejéről. volt a feje tetején, és a lassan növekvő daganat"Gyökeres változást" hozhat a fej- és nyakrákos páciensek kezelésében egy új immunterápia. már az életminőségére is hatással volt” – mondta a melbourne-i Lort Smith Állatkórházban dolgozó Rich.

aranyahal

George az aranyhal, mellette az orvosA gyógyításnak szentelte az életét a kínai nő, aki gyerekkorában mindkét lábát elveszítette. által eltávolított tumor

Az aranyhal gazdájának döntenie kellett, hogy az operációVízfejűsége miatt 20 kilót nyomott egy kislány feje - különleges módszerrel segítettek rajta. t választja, vagy hagyja elaltatni kedvencét. “Eléggé elszánt volt ahhoz, hogy adjon egy esélyt a dolognak” – mondta az állatorvos. A halat altatót tartalmazó vízben műtötték, közben a kopoltyúján keresztülpumpált oxigéndús tóvízzel tartották életben. A szakember “bonyolultként” jellemezte a 45 perces beavatkozást. Az orvosoknak rendkívül precízen kellett eljárniuk, hogy minimalizálják a mindössze 80 grammos páciens vérveszteségét. George-ot hamarosan hazaengedik a kórházból.

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!