Egy héten át napi 40 tonna szemetet szedtek össze egy indonéz sziget lakói

Naponta több mint 40 tonna szemetet gyűjtöttek össze egy héten át egy Dzsakartától északra fekvő indonéz szigetcsoport lakói. KínaBrutális a kínai vízszennyezés. után a 260 milliós IndonéziaHatalmas tengeri élőlény teteme festette vörösre egy indonéz sziget partját. a világ második legnagyobb szeméttermelője évente mintegy 3,2 millió tonnával, amiből 1,29 millió tonna szennyezi az óceánokat.

Forrás: Wikimedia Commons/Rochelimit 

A takarítási művelet az Ezer-szigetek nevű korallokkal övezett térségre összpontosult, amely népszerű idegenforgalmi látványosság Indonéziában. Az indonéz környezetvédelmi tárca 264 szakemberrel és 13 hajóból álló rajjal segítette a lakosok erőfeszítéseit a tengerpartok megtisztítására. A korallzátonyok övezte szigetekre a szemétNapi 3,5 millió tonna szemetet termelünk. nagy része máshonnan érkezik, az óceáni áramlatok sodorják leginkább a partra.

Forrás: Jorge Láscar/flickr 
Forrás: Rich Horner 

Az indonéz szemétproblémára a minap ráirányította a figyelmet az a partra sodródott bálnaAz elmúlt hetekben tucatnyi bálna pusztult el a Szent Lőrinc-öbölben, miután hajóval ütköztek. , amelynek tetemében 115 műanyagpoharat és két strandpapucsot találtak. A tengeri szemétprobléma oly súlyos, hogy Celebesz szigetRekonstruálták Szantorini vulkánkitörésben megsemmisült "belső szigetét". én a hatóságok tavaly rendkívüli szemétállapotot hirdettek, amikor BaliTengeri élőlények helyett elképesztő mennyiségű műanyag szemét fogadta a búvárt. -szigetének egy közkedvelt partszakaszát elöntötte a szemét.

A több mint 17 ezer szigetből álló Indonézia kormánya eltökélte, hogy 2015-ig 70 százalékkal csökkenti a tengeri műanyagszemetet. Intézkedéseik között szerepel, hogy lebeszélik a kereskedőket a műanyagzacskóBetiltották a műanyag zacskók gyártását és forgalmazását a Fidzsi-szigeteken. k használatáról és felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy a műanyag szemétKözel kilenc milliárd tonna műanyag keletkezett 1950 óta. közös ellenség.

Cikkajánló: Strandpapucsot és műanyag poharakat is találtak egy elpusztult bálna gyomrában


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!