Egy harapással eltüntetik a görögdinnyét a csemegéző vízilovak

Egy harapás és szinte teljesen el is tűnik egy egész görögdinnye a vízilovakEzek a vízilóbébik bátran indulhatnának a legaranyosabb állat címért. hatalmasTúlméretezett kutyák. szájában, akik a nyári melegben örömmel fogadják a gondozóiktól kapott finomságot. Az állatkerti vízilovak etetése igencsak látványos, főleg a dinnyeszezon idején, ugyanis a hatalmas állatok sokszor egészben roppantják össze a frissítő, lédús gyümölcsöket.

Az alábbi felvételen a Cincinnati állatkert vízlova, Bibi látható, aki kicsinyével osztozott az egyik kedvencRagaszkodó kedvencek, akik legszívesebben kisajátítanák szeretett gazdájukat. csemegéjén:

A vízilovaknak ma egyébként mindössze két faja él a Földön: a nílusi víziló és a törpe víziló, mindkettő Afrikában őshonos. Az akár 3,9 méter hosszúra és 1900 kilogrammosra is megnövő nílusi vízilovak AfrikaAfrika Királyai - Az uralkodói dinasztiák és törzsek vezetői. legnagyobbVictoria Amazonica - a világ legnagyobb tündérrózsája. testű emlősállatai közé tartoznak. Nagy tömegük ellenére is gyorsabban futnak az embernél. Szinte kizárólag növényeket esznek, de újabb kutatások szerint olykor állati eredetű táplálék is kerül a többrekeszes gyomrukba.

Hatalmas szájában több fog is agyarrá módosult, amelyek nem ritkán 40–50 cm hosszúra is megnőhetnek. Tavakban, folyókban, patakokban szoktak gyülekezni és akár hat percig is képesek lent maradni a víz alatt. A kis vízilovakEzek a vízilóbébik bátran indulhatnának a legaranyosabb állat címért. rendszeresen láthatók az anyjuk hátán, ha a víz még túl mélynek bizonyul a számukra. A növényevő és szinte kizárólag éjjel táplálkozó állatok sebezhető fajként szerepelnek a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján.

A Nagasaki állatkertjében élő vízilovak is rendszeresen kapnak görögdinnyét gondozóiktól:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!