Egy bagoly tartja rettegésben egy hollandiai város lakóit

Csak esernyővel felfegyverkezve lépjenek ki éjjel az utcára, ezt tanácsolják Purmerend lakóinak. A HollandiaBíróság elé idézték a holland kormányt a klímaváltozás miatt. északi részén található városban egy titokzatos bagolyTöbb száz madár telel együtt Magyarország bagoly fővárosában. tartja félelemben az embereket. Az elmúlt három hétben tucatnyi purmerendi lakosra támadt rá az uhuÍgy úszik egy bagoly a vízen. . A támadások után többen kórházba is kerültek. Legutóbb egy helyi atlétikai klub két tagját támadta meg edzés közben a madárÉvente 3500 madarat öl meg a világ egyik legnagyobb naperőműve. . Az egyik futó fején a ragadozó madár karmaival hat sebet ejtett, amelyek között volt olyan, amelyet több öltéssel kellett összevarrni. A klub további intézkedésig valamennyi edzését törölte. Távolabb, egy mozgássérült otthon lakói és alkalmazottai szenvedtek el legalább 15 támadást – mondta az intézmény szóvivője, Liselotte de Bruijn.

Egy bagoly tart rettegésben egy holland várost

“Nappal nincs gond, de éjjel csak ernyővel, sisakkal és kalappal felszerelkezve merészkedünk ki. A baglyot már csak akkor lehet észrevenni, amikor lecsap, és a karma éles, mint a borotva” – tette hozzá. Az uhu az egyik legnagyobbCalgary - a világ egyik legnagyobb smaragdja. termetű bagoly, szárnyfesztávolsága az 1,8 métert, a súlya pedig a 3 kilót is elérheti. A városháza igyekszik megoldást találni, de az uhu védett faj, és külön engedély kell a befogásához. “Az eljárás azonban időigényes, így addig is azt tanácsoljuk az embereknek, óvakodjanak a bagolytól, és éjjel csak nyitott esernyővel járjanak” – áll a városháza honlapján.

Egy bagoly tart rettegésben egy holland várost

Egy bagoly tart rettegésben egy holland várost

Gejo Wassink, a baglyokRejtőzködő baglyok - az álcázás mesterei. védelmére szakosodott OWN holland alapítvány munkatársa szerint a madár viselkedése szokatlanSzokatlan dolgok, amivel csak Dubaiban találkozhatunk. . “Lehet, hogy fogságban nőtt fel, és elengedték, most pedig az emberekhez köti az élelmet, így valójában nem is akar emberekre támadni, de az is lehet, hogy a szaporodási időszak kezdetével magas a hormonszintje, és a területét védi” – tette hozzá. A szakértő szerint a bagoly feltehetően nőstény.

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!