Eddig sohasem látott etruszk sírokat nyitnak meg Tarquiniában

Eddig sohasem látott sírokat nyitnak meg a látogatók előtt Tarquinia etruszk nekropoliszNégyezer éves macska- és szkarabeusz-múmiákra bukkantak egy egyiptomi nekropoliszban. ában. Tarquinia városa Olaszország"Elvarázsolt kertre" bukkantak a régészek Pompeji romjai között. Lazio tartományban található. A mai városPárizs - A 10 legnépszerűbb látnivaló. a hajdan virágzó etruszk városállam Tarquinii romjaira épült. Az ősi Tarquinii Etruria legrégebbi települése volt, nevét a hős Tarchonról, a 12 önálló etruszk város szövetségének megteremtőjétől kapta. A város mellett a Tarchino halmon feltárt nekropolisz és a közelben fekvő Cerveteri hatalmas temetővárosai 2004 óta az UNESCO kulturális VilágörökségA gyönyörű Téli Palota. ének részei.

Etruszk sírok

Etruszk sírok

Szeptembertől tekinthető meg a Tomba Bartoccini-sírkamraMegnyitották egy nagyhatalmú óbirodalmi tisztviselő négyezer éves sírját Egyiptomban. , amely felfedezőjéről kapta a nevét. A Krisztus előtti 6. századból származó etruszk sírt Renato Bartoccini találta meg 1959-ben. Most először nyitják meg a nagyközönség előtt. A kereszt alakú sírkamra a templomos lovagok találkozóhelyeként is ismert. A földEgy évtizede nem tapasztalt közelségbe kerül a Földhöz a Mars. alatti termekben a lovagok titkos szexuális beavató szertartásokat tartottak. Ezekre utalnak az etruszk falakra rajzolt középkori freskóLátogatóközpontot nyitottak abban a kápolnában, ahol a "bundás Jézus-freskó" található. k.

Etruszk sírok

A látogatók a Pulcella nevű sírt is felkereshetik. Ez lesz az első etruszk sírBemutatták a lovával eltemetett avar kori harcos temetkezés leletanyagát. Tarquiniában, amelynek hosszú folyosószerű bejáratát úgy alakítják ki, hogy kerekesszékkel is be lehessen jutni. 1985-ben vízvezetékcsere közben bukkantak rá a Kék démonok sírjára, amelyet szintén most nyitnak meg az érdeklődők előtt. A három új sírral húszra emelkedik a Tarquiniában megtekinthető etruszk sírok száma, de később további öttel, köztük a Bikák sírjával is gazdagodik majd a bejárható leletek száma.

Etruszk sírok

Etruszk sírok

A Rómától hetven kilométerre levő nekropoliszban 6422 sírt találtak meg eddig, ám csak egy részüket tárták fel. A kétszáz freskókkal díszített sírból közel ötven lehetne látogatható. PénzPénzváltók Szomáliföldön. és felügyelet hiányában azonban csak töredéküket lehet felkeresni. A sírkamrák freskóit speciális üvegfal védi állandó hőmérsékletet biztosítva és szabályozva a termekben levő nedvességet.

Etruszk sírok

Etruszk sírok

Etruszk sírok

Forrás: MTI, etruriameridionale.beniculturali.it


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!