David Attenborough feltárja azokat a károkat, melyeket műanyag okoz a tengeri élővilágnak

A műanyagok használatának visszafogására szólított fel Sir David AttenboroughAzonnal megbánta ez az oroszlán, hogy zsiráfra támadt. brit természettudós, dokumentumfilmes új televíziós sorozatának, A kék bolygó 2Ritkán látott vadászat - röptében kapta el a gyanútlan madarat az éhes tüskésmakréla. -nek a bemutatásakor. A 16 éve bemutatott A kék bolygó (The Blue PlanetFolytatódik A kék bolygó című világhírű sorozat David Attenborough-val. ) című sorozat folytatása azokat a károkat tárja fel, amelyeket a műanyagKözel kilenc milliárd tonna műanyag keletkezett 1950 óta. használata a tengerSellőre hasonlító idegen lényt láttak Grönlandon?. élővilágMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. ának okoz.

Forrás: Blue Planet II

A 91 éves természettudós azonnali lépéseket sürgetett, mondván az emberiség tartja a kezében a bolygó jövőjét — olvasható a The Guardian honlapján. A brit napilapban a közelmúltban megjelent vizsgálat szerint a fogyasztók percenként egymillió műanyagpalackos terméket vásárolnak a világon. A következő húsz évben várhatóan megkétszereződik a műanyaggyártás, 2050-re megnégyszereződik. Világszerte több mint nyolcmillió tonna műanyag került az óceánokba évente, és egy minapi tanulmány szerint több milliárd ember iszik műanyagrészecskékkel szennyezett vizet.

Sir David Attenborogh új hétrészes sorozata bizonyítékokat mutat be arról, hogy a szárazföldön eldobott műanyag több ezer kilométert tesz meg az óceánokon, és hogy az albatroszÚjra költ Wisdom, a világ legidősebb tengeri madara. műanyaggal kénytelen etetni fiókáit. A brit természettudós szerint az egyre növekvő hőmérséklet és műanyaghasználat jelenti a legnagyobbMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. veszélyt az óceánok világára. A BBCTáncoló medvék mosolyogtatják meg a nézőket a Planet Earth II előzetesében. október 29-én kezdi sugározni a sorozatot Nagy-Britanniában, és már 30 országnak eladták azt.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!