Csodálatos, egyedülálló barlangok

Cimkék: , , , , ,

A Kék tó barlangja, Brazíliában, State of Mato Grosso do Sul területén található. BrazíliaA legszebb természet alkotta alagutak a világban . nyugati részén káprázatos föld alatti tavakA gyönyörű Salzkammerguti tóvidék. található. A világhírű Blue LakeMount Gambier - az ausztrál kráterváros. Cave, a “Kék tó barlangja” egyike ezeknek. Az azúrkék színű tó, melynek mélysége néhol eléri a 70 métert, sejtelmesen megbújik a grandiózus cseppkőRejtélyes építményeket hozott létre a neandervölgyi ember. képződmények csarnokai között.

Kék tó barlangja, Brazília

Kék tó barlangja, Brazília

Kék tó barlangja, Brazília

Minnehaha Falls, Minnesota, USAA legszebb természet alkotta alagutak a világban . . A megfagyott vízesésEurópa legnagyobb vízesese: Rheinfall, Svájc. csodálatos jégbarlangot hoz létre.

Minnehaha vízesé, USA

Minnehaha vízesés, USA

Minnehaha vízesés, USA

Glowworm-barlangBaatara szurdok vízesés - a három híd vízesése. nak vagyis Szentjánosbogár-barlangnak hívják azt a különlegesKülönleges képek, melyekről olykor nehéz elhinni, hogy valóságosak. új-zélandi barlangot, ahol különös világító élőlények élnek. A barlangról még több információt és fényképet találsz oldalunkon: A Glowworm-barlang világító lényei.

Glowworm-barlang

Glowworm-barlang

A Bulgáriában található Devetashka barlang a világon egyedülálló. Az évezredek alatt kialakult barlangban állíA festői szépségű Huron-tó. lag már ie. 70.000-ben a korai Kőkorszakban is éltek itt emberek. A barlang bejárata 35 m széles és kb. 30 m magas, ahogy befelé haladunk egyre kiszélesedik és egy hatalmasTúlméretezett kutyák. csarnokba érünk ahol a belső magasság néha eléri a 100 métert is. A csarnok kb. 2400 négyzetméter. A bejárat után kb. 200 méterre két területre oszlik a barlang. A bal oldali rész 2 km hosszan egy patakot kísér majd átfolyik a nagy csarnokon és az Osman folyóA Li-folyó festői tájai. ba ömlik. A jobb oldali rész is ahogy befelé haladunk egyre szélesebb lesz, majd egy nagy terembe jutunk ami 50 m hosszú és 10-15 m széles, a végén egy kis teremmel ami egykor oltár lehetett.

Devetashka barlang, Bulgária

Devetashka barlang, Bulgária

A Fingal-barlang a SkóciaStaffa-sziget - a bazaltoszlopok szigete. partjainál fekvő Belső-HebridákStaffa-sziget - a bazaltoszlopok szigete. szigetcsoporthoz tartozó Staffa-szigetA 10 legszebb korallsziget a világon. egyik legszebb képződménye. A bazaltoszlopokA legszebb bazaltformációk. szigetének is nevezik.

Fingal-barlang

Fingal-barlang

Fingal-barlang

Jégbarlang5 gyönyörű jégbarlang. , Skaftafell, IzlandLandolás Izland festői repülőterén. . A gyönyörű jégbarlang a Svínafellsjökull gleccsernél jött létre, mely a Öræfajökull tűzhányó lejtőin alakult ki.

Jégbarlang, Izland

Jégbarlang, Izland

ChileA legszebb fjordok. különleges barlangja a Márványkatedrális. Argentína és Chile határán nyújtózik a legmélyebb dél-amerikai tó, a General Carrera. Partjainál közvetlenül az Andok fekszik, a tó pedig az évezredek alatt utat tört magának a hatalmas hegybe, melynek mészkő talapzatát mintha összehajtogatták volna a természeti erők. Így alakult ki Patagónia egyik leglenyűgözőbb látványossága a márványkatedrális barlangrendszerKajakozás a világ legnagyobb folyami barlangjában. . A katedrálisról egyetlen barlangként szoktak beszélni, azonban három formációból épül fel. Az egyik legnagyobb az El Catedral, azaz a székesegyház, vagy katedrális, a két kisebb képződmény a La Capilla vagyis a kápolna, és a La Cueva azaz barlang néven ismert.

Márványkatedrális, Chile

Márványkatedrális, Chile

Márványkatedrális, Chile

Mexikóban a Chihuahua sivatagWadi El-Hitan - ősi bálnák maradványai a sivatagban. alatti Naica bányarendszerben található a gyönyörű KristálybarlangLélegzetelállító kristálybarlang Mexikóban. (Cueva de los Cristales). A mexikóA legszebb kilátással rendelkező szállodák. i Naica városka ólombányájában, 300 méter méterrel a felszín alatt alakult ki. Ez a 2000-ben a helyi bányászok által véletlenül felfedezett Kristálybarlang, a világ legszebb és legnagyobb gipszkristály barlangja. A hatalmas Kristálybarlang mindazonáltal nemcsak rendkívül gyönyörű, rendkívül veszélyesA legveszélyesebb városok . is egyben: 45 Celsius fokos forróság uralkodik benne, levegője páratartalma pedig közel van a száz százalékhoz. A Kristálybarlangról még több képet láthatsz oldalunkon: Lélegzetelállító Kristálybarlang Mexikóban.

Kristálybarlang, Mexikó

Kristálybarlang, Mexikó

Az Ik Kil egy úgynevezett cenote5 különleges mélyedés a Földön. , vagyis mély víznyelő Mexikó Yucatán államában, a Világörökség részét képező Chichén Itzá romvárosPetra - Jordánia varázslatos romvárosa. közelében. A turisták kedvelt célpontja, úszni is szabad az alján található tóban. A csaknem függőleges falú víznyelő mélysége mintegy 40 méter, de a benne levő víz felszíne 26 méter mélyen van, átmérője 60 méter.

Ik Kil víznyelő

Ik Kil víznyelő


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!