Crater Lake – az Egyesült Államok legmélyebb és legtisztább tava

A Crater LakeLebilincselő videón csodálhatjuk meg Amerika legmélyebb és legtisztább tavát. (KráterA világ egyik legritkább ásványára bukkantak egy ausztráliai meteoritkráterben. -tó) egy kaldera-tó Oregon államban, Klamath megyében, az Amerikai Egyesült Államokban. A legközelebbi városLátványos légifelvétel a mindig pezsgő New Yorkról, az USA legnagyobb metropoliszáról. , Medford 130 km-re található. A tó, mely híres a mélykék színéről és a víz12 kristálytiszta vizű hely. tisztaságáról, a Crater Lake National Park7 csodálatos park . (Kráter-tó Nemzeti ParkBarangolás az USA 50 államában 50 természetfotón keresztül. ) fő látványossága. A tó részben megtölti a 655 méter mély kalderát, mely 7700 (± 150) évvel ezelőtt alakult ki a Mount Mazama tűzhányó beomlásakor.

Crater Lake

Crater Lake

A Kilométereken át elnyúló tó jelent meg a Halál-völgy zord vidékén. nak nincs se befolyó vize, sem kifolyása. A vízszintjét az időjárás befolyásolja, párolgás és eső-és Önfeledten csúszkált a játékos kedvű vidra a vastag hótakróban. víz utánpótlással. A mérések szerint 250 évente kicserélődik a tó vize. A legnagyobbSherman tábornok - a legnagyobb térfogatú fa a világon. mélysége 592 méter, mellyel Észak-AmerikaEgy különleges gyémántlelőhely, ahonnan bárki hazaviheti a megtalált drágaköveket. második legmélyebb tava, (az első a Nagy-Rabszolga tó Kanadában), az Amerikai Egyesült ÁllamokHalf Dome - a Yosemite Nemzeti Park gránit óriása. legmélyebb, és a világA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. hetedik legmélyebb tava.

Crater Lake

Crater Lake

Crater Lake

A Grüner See - búvárkodás az ausztriai elárasztott völgyben. ban két szigetA világ 7 természeti csodája. található: a Wizard Island és a Phantom Ship Island, ahol hét különböző fafaj is megél, emellett számos vadvirág is található a kis szigeteken. Ismert a „A tó öreg embere” elnevezésű fáról, mely közel 100 éve áll a tóban függőlegesen. A víz alacsony hőmérséklete lelassítja a faSherman tábornok - a legnagyobb térfogatú fa a világon. korhadását. A Crater Lake 8 x 10 km területű, átlagos mélysége: 350 m, legnagyobb mélysége: 594 m, a kaldera peremének a magassága 2100 és 2400 méter között váltakozik. Számos tényező miatt, de leginkább azért, mert a tónak nincs befolyó vize, az egyik legtisztább vizű tó Észak-Amerikában, mert nincs szennyező forrás. A helyi őslakosok, a klamath törzs, akik feltehetően látták a Mount Mazama összeomlását és a Crater Lake kialakulását, régóta szent helynek tekintik a tavat.

Crater Lake

Crater Lake

Crater Lake

Crater Lake

Crater Lake

Crater Lake

Forrás:wikipedia.hu

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!