Búvárok szabadították meg a cetcápát a rátekeredett kötéltől – elképesztő videó

Elképesztő élményben volt része egy Mexikóban búvárkodó csoportnak, amelynek tagjai egy hatalmasTúlméretezett kutyák. cetcápával találkoztak. A búvárokBúvároktól kért segítséget a bajba jutott ördögrája. ráadásul még az állat életét is megmentették azzal, hogy megszabadították a rátekeredett vastag halHamarosan annyi műanyag szemét lesz a Földközi-tengerben, mint hal. ászkötéltőCsodálatos látvány - ilyen, amikor a bálnák szivárványt fújnak a levegőbe. l. A kötél belemélyedt a cetcápaVédett cetcápát fogtak ki a tudatlan kínai halászok. testébe, mély sebeket ejtett rajta és lehetséges, hogy már évek óta kínozhatta.

Cetcápa

Cetcápa

A sebesült cetcápa megérezhette, hogy segíteni szeretnének rajta és nyugodtan viselte ahogy az egyik búvárTalálkozás a tengerek különleges élőlényeivel - egy búvár lenyűgöző fotói. fölé úszott és levágta róla a kötelet. A csoport egyébként a Revillagigedo-szigeteknél búvárkodott amikor észrevették a lenyűgöző tengeri élőlényt. Ez egy 4 szigetből álló szigetcsoportLofoten-szigetcsoport - Norvégia gyöngyszeme. a Csendes-óceánban, Mexikó Jalisco államának partjaitól 550 km-re, a Kaliforniai-félsziget csúcsától 400 km-re fekszik.

Cetcápa

Cetcápa

Cetcápa

VIDEÓ:

A cetcápa

A cetcápa (Rhincodon typus) a világ legnagyobb jelenleg élő halfaja. A porcos halakA világ 10 legnagyobb akváriuma. osztályának a rablócápaKülönleges barátság szövődött az ausztrál búvár és a kíváncsi cápa között. -alakúak rendjébe és a cetcápafélék családjába tartozó egyetlen faj. Egyéb elnevezései: érdescápa, rablócápa, érdes cetcápa vagy bálnacápa. A cetcápa átlagos testhossza 5-6 méter, de előfordulnak ennél jóval nagyobb példányok is, amelyek akár 18-20 méteresre is megnőhetnek. A sekély vizekben planktonnal és garnélaszerű tengeri gerinctelen állatokkal, krillekkel táplálkozik. Hatalmas méretei ellenére mégsem ragadozó, a vízből szűri ki az állati planktont: kitátja a szájA kérgesteknős különleges fűrész-szerű fogsora. át, amelyen keresztül befolyik a vízAfrikai gyerekek reakciója, amikor először isznak tiszta vizet. , tele milliónyi apró élőlénnyel. A plankton a szájában marad, a víz pedig a kopoltyúnyílásain keresztül távozik. Az emberre veszélytelen.

balnacapa

Mivel a cetcápa a meleg vizet kedveli, mindegyik trópusi tengerben megtalálható. A bálnacápák minden tavasszal AusztráliaAz ausztráliai Nagy-korallzátony lehet a globális korallfehéredés következő áldozata. középnyugati partjaihoz vándorolnak el. Az ebben a térségben levő Ningaloo Reef bőséges plankton -ellátást biztosít a cetcápák számára. Jelenleg a veszélyeztetett fajokhoz sorolják be őket, habár Ázsia egyes részein, például Tajvanban és a Fülöp-szigeteken még mindig vadásznak rájuk.

Cetcápa
Fotó: Wikipedia/Schuetze77


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!