Beszüntetik a delfintenyésztést és a showműsorokat a SeaWorld-delfináriumok

2

A szórakoztatóipari vállalkozás közleményben jelentette be, hogy felhagy a delfinekDelfinekkel játszó bálnát örökítettek meg Ausztráliában - csodálatos drónvideó. szaporításával, és showműsorok helyett inkább természetes közegükben igyekszik bemutatni az emlősöket.

Beszünteti a kardszárnyú delfinekCousteau kapitány fia is részt vesz az orosz cetbörtön foglyainak kiszabadításában. szaporítását az Egyesült Államokban három delfinMegkezdődött az éves delfinöldöklés Japánban. áriumot működtető SeaWorldElpusztult Tilikum, a kardszárnyú delfin, aki egy előadás közben megölte gondozóját. Entertainment, és felhagy az olyan showműsorokkal is, amelyekben akrobatikus mutatványokra kényszerítik az orkaként is ismert tengeri emlősCsapdát állított egy kardszárnyú delfin egy gyanútlan madárnak. öket.

Az állatvédők által sokat bírált, orlandói székhelyű szórakoztatóipari vállalkozás  közleményben jelentette be az aktivisták által lelkesen üdvözölt intézkedéseket. A közlemény szerint a delfinek szaporításával azonnal felhagynak, a showműsorokat a meglévő állománnyal a jövő évtől változtatják meg úgy, hogy az állatokat inkább természetes közegükben mutatják be.

3

A SeaWorld három helyen, a floridai Orlandóban, a texasi San Antonióban és a kaliforniai San Diegóban működtet delfináriumot, ezek közül a San DiegoÉhes oroszlánfóka tért be egy San Diego-i étterembe. -i már tavaly novemberben bejelentette, hogy felhagy a hagyományos delfinműsorokkal. 2019-től már mindhárom delfináriumban olyan műsorral várják a látogatókat, amely a gyilkos bálnaCsapdát állított egy kardszárnyú delfin egy gyanútlan madárnak. ként is emlegetett állatok természetes környezetére és magatartására helyezi a hangsúlyt.

6

Látványterv a kardszárnyú delfinek új élőhelyéről, amely a természetes környezetre helyezi a hangsúlyt

5

A SeaWorldöt évek óta bírálják az állatvédők a műsorok miatt, amelyekben idomított kardszárnyú delfinek szerepelnek. Nagy felháborodást keltett a 2013-ban bemutatott Blackfish – Egy kardszárnyú delfinElképesztő találkozás egy kíváncsi kardszárnyú delfinnel. története című dokumentumfilmFolytatódik A kék bolygó című világhírű sorozat David Attenborough-val. is, amely kegyetlennek festette le a tengeri emlősök fogságát és cirkuszi attrakcióikat. A film firtatta azt is, milyen tényezők vezettek ahhoz, hogy egy kardszárnyú delfin 2010-ben megölte híres és népszerű idomárját a floridai delfináriumban.

A SeaWorld-delfináriumokban jelenleg 29 kardszárnyú delfint tartanak. Az első egyed 1985-ben született egy SeaWorld-parkban, azóta összesen 30 példány jött világra ezekben a delfináriumokban, köztük a legelsők, amelyek mesterségesen fogantak.

A SeaWorld-delfináriumok fennállásuk óta 400 millió látogatóval ismertették meg az orkákat.

MTI

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!