Az űrből származó, ritka anyagra bukkantak egy skót szigeten

Egy eddig ismeretlen, 60 millió éve történt meteoritbecsapódás nyomait fedezték fel Skóciában. Ez az első paleogén földtörténeti kori feljegyzett becsapódásNagy meglepetést okozott a kutatóknak a legveszélyesebb aszteroida. ebben a régióban – közölte az Amerikai Geológiai Társaság (GSA). Azt, hogy pontosan hol ért földet az égitest, nem tudni.

Forrás: isleofskye.com

A SkóciaAzonosították a Storr-tó szörnyeként emlegetett vízi ragadozó maradványait. nyugati partján lévő SkyeA látogatók áradata miatt turistaadó bevezetését fontolgatja egy idilli skót sziget. szigetA polgárháború idejéből származó épületeket és alagutakat fedeztek fel az Alcatraz alatt. én a kutatók eredetileg vulkáni kőzetet kerestek. Felfedezték, hogy a sziget egyik rétege ritkaZsiráfborjú született a Nyíregyházi Állatparkban. ásványi anyagot tartalmaz, amely csak az űrből származhat – mondta el Simon Drake, a londoni Birkbeck Egyetem tudósa, aki munkatársaival a Geology című tudományos lapban mutatta be kutatásuk eredményét.

Forrás: George Widman/Wikimedia Commons
Forrás: Colin/Wikimedia Commons

Meglepő, hogy csak most fedezték fel, hiszen Skye szigetét a geológusok alaposan tanulmányozták – tette hozzá. A szakértő szerint egyelőre nem tudni, a becsapódás hatással volt-e a vulkáni aktivitásra az Atlanti-óceán északi részén.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!