Az UNESCO szerint nem Kolumbusz Kristóf hajóját találták meg Haiti partjainál

Nem Kolumbusz KristófMegtalálhatták Kolumbusz Kristóf Santa Maria nevű hajójának roncsait. híres zászlóshajóját, az 1492-ben elsüllyedt Santa Maríát találták meg májusban HaitiAgyagpogácsát kénytelenek enni a legszegényebbek Haitin. partjainál – jelentette be hétfőn az ENSZDrámai felvételt hozott nyilvánosságra az ENSZ egy észak-koreai katona szökéséről. Nevelésügyi Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCOKrisna vajgolyója - az ötméter átmérőjű, egyensúlyozó szikla Indiában. ). Az UNESCO hétfőn jelentette be, hogy „kétségbevonhatatlan bizonyíték van arra, hogy a hajóMegtalálhatták Kolumbusz Kristóf Santa Maria nevű hajójának roncsait. roncs, amelyet egy amerikai kutató májusban Kolumbusz hajójaként mutatott be, egy sokkal későbbi időszakból származik”.

santa-mariaA Santa MariaMegtalálhatták Kolumbusz Kristóf Santa Maria nevű hajójának roncsait. másolata

Az UNESCO szakértői a szeptember 9. és 14. között végzett tengeralatti ásatások során megállapították, hogy a hajótest rögzítőelemei 17. század végi vagy 18. eleji technikát tükröznek, a kapcsok rézből vannak, miközben Kolumbusz idején még vasból vagy fából készültek. A világszervezet szakértői szerint a hajóroncsAz amerikai parti őrség 100 évvel ezelőtt elsüllyedt hajóját találták meg Kaliforniában. emellett túlságosan messze fekszik attól a helytől, ahol a korabeli leírások szerint a Santa María zátonyra futott, majd elsüllyedt.

santa-maria-2Kolumbusz Kristóf utazásai (Fotó: DPA/MTVA Sajtó- és FotóÓriási,16 gigapixeles fotón csodálható meg Machu Picchu, az inka romváros. archívum/MTI)

Amerikai régészek májusban jelentették be, hogy a haiti partoktól északra jó állapotban “igen nagy valószínűséggel” megtalálták a hajót, amelyen Kolumbusz Kristóf felfedezte Amerikát. Barry Clifford expedícióvezető egy New YorkA New York-i Szabadságszobor építése. -i sajtóértekezletén azt mondta, “kevés kétség fér ahhoz, hogy a Santa María került elő”. A bejelentés lázba hozta a régészeket és a történelem iránt rajongókat. Haiti sietett nemzeti kincsének nyilvánítani Kolumbusz hajóját, és az UNESCO segítségét kérte a karib-tengeri hullámsírban fekvő hajóroncs megvédéséhez, illetve azonosításához.

Forrás: MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!