Az idei július az elmúlt 135 év legmelegebb hónapja volt

Az idei július az elmúlt 135 év legmelegebb hónapja volt a FöldRekordmértékben emelkedett a globális földfelszíni hőmérséklet. ön, és csaknem bizonyos, hogy a forróság2019 januárja volt Ausztrália valaha feljegyzett legforróbb hónapja. szempontjából 2015 megdönti majd a tavaly felállított rekordot – közölte csütörtökön az időjárásVárhatóan hidegebb és szárazabb lesz a következő tél Európában. adatait 1880 óta megfigyelő Nemzeti Óceán- és Légköri Hivatal (NOAAAz eddigi legfejlettebb időjárás-megfigyelő műholdat lőtte fel az Egyesült Államok. ). A júliusi középhőmérséklet 16,6 Celsius fok (61,86 Fahrenheit fok) volt, ami meghaladta meg az 1998-ban és 2010-ben mért csúcsot. “A Föld melegszik. Továbbra is melegedni fog. Ezt bizonyítják úja és újra az adataink” – jelentette ki Jake Couch, a hivatal klímakutatója. Couch elmondta, hogy az idei felmelegedéshez az emberi tevékenység okozta klímaváltozásÉrdekes felfedezésre jutottak a kutatók a leggyorsabb gleccser tanulmányozása során. mellett hozzájárult a csendes-óceáni térségben az El NinoJelentős hatásokkal fog járni az év végén visszatérő El Nino. éghajlati jelenség idén tapasztalt, csaknem rekorderejű hatása.

Legmelegebb hónap

Legmelegebb hónap

A NOAA megállapításai egybecsengenek az amerikai űrkutatási hivatal (NASAElkezdte küldeni az adatokat a Nap koronájába merülő űrszonda. ) és a japánA világ legészakibb koralljait is utolérte a fehéredés. meteorológiai szolgálat (JMA) egymástól függetlenül végzett számításaival. A NOAA szerint az idei esztendő első hét esztendeje minden idők legmelegebb – januártól júliusig tartó – időszaka volt, 14,7 fokos középhőmérséklettel, ami 02016 lehet az eddigi legmelegebb év. ,85 Celsius fokkal volt magasabb a 20. század átlagánál.

A NOAA jelentése szerint rekordok dőltek meg EurópaMegnövekedett radioaktív sugárzást mérnek Európa több pontján. és a Közel-Kelet egyes részein, Dél-Amerikában, Közép-Ázsiában és az Egyesült Államok99 éve nem látott napfogyatkozásra készül az Egyesült Államok. nyugati részén. A mostani volt a legmelegebb július Ausztráliában is, ahol 1767 óta mérik a hőmérsékletet. A NOAA megállapította, hogy a meteorológiai adatok rögzítésének kezdete óta a 10 legmelegebb hónapElkezdte küldeni az adatokat a Nap koronájába merülő űrszonda. közül 9-et 2005 óta regisztráltak. A 25 legmelegebb hónap közül 22 a 21. században volt. A többi hármat 1998-ban és 1997-ben figyelték meg.

Legmelegebb hónap

Legmelegebb hónap

Legmelegebb hónap

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!