Az elmúlt évben 18 ezer újonnan felfedezett élőlényt neveztek el

Azt hihetnénk, már semmi újdonság nem vár minket az állatok és növények világában, hiszen az eddigi ismereteink majdnem az egész FöldA nap képe - az első fotó a Földről, amely annak igazi színeit mutatja. élővilágára kiterjednek. A kutatók azonban újabb és újabb eddig ismeretlen állatokat fedeznek fel és azonosítanak. Megdöbbentő, hogy a kék hátsóval és erőteljes hanggal rendelkező, közel ülő szemű majmot amely Afrikában él, eddig a helyieken kívül senki nem vette észre. A Lesula majmot, csak most azonosították a kutatók mint a világ top 10 legújabb állatát. Mintegy 18 ezer növényt, állatot, baktériumot, gombát neveztek el az elmúlt évben. Ebből a The Sun angol lap kiválasztotta azt a hatot amely szerintük a legizgalmasabb.

Lesula majom

A hím példányoknak jellegzetes kék hátsójuk és heréik vannak. Kongóban él és meglepő módon csak 2007 -ben került a kutatók láAz afganisztáni Band-e Amir nemzeti park tavai. körébe.

Lesula majom

Világító csótány

Olyan fajta csótány, amely sötétben világít. Miatta azonban, nem kell senkinek aggódnia, mivel nagyon ritka3 veszélyeztetett faj a világ legritkább állatai közül. , Ecuadorban él egy vulkán közelében.

Világító csótány

Eugenia Petrikensis

Majdnem 2 méter magas smaragdzöld cserje, amely bíbor színben virágzik. Dél-Amerikában és Madagaszkáron honos, az esőerdők megszűnése veszélyezteti létét.

Eugenia Petrikensis

Sibon Noalamina

Az emberre nézve ártalmatlan kígyó. Azonban az ember ártalmas rá nézve, mivel az ércbányászat tönkre teszi élőhelyét Panamában.

Sibon Noalamina

Semachrysa Jade

Zöld pillangó, amely a kutató gyermekéről lett elnevezve, aki először pillantotta meg a Flickr honlapján. Malajziában honos.

Semachrysa Jade

Paedophryne Amanuensis

Ez a 7.7mm hosszú új-guineai békaHatékony vírus- és baktériumölő molekulákat találtak egy béka bőrváladékában. a trópusi erdők mélyén él és a legkisebbEh'haeusl - világ legkisebb szállodája. gerinces teremtmény a világon.

Paedophryne Amanuensis

forrás:thesun.co.uk

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!