Az átlátszó Pontiac

Cimkék: ,

Az átlátszó Pontiac-ot a General Motors építette az 1940-es Világkiállításra. A GM két átlátszó autóAz első nepáli autó. t fejlesztett ki a New Yorkban rendezett Kiállításra, melyek közül az egyik egy hét ablakos Deluxe túra autó, a másik az öt ablakos Torpedo túra autó.

A Pontiac Deluxe Six megalkotásához a GM együttműködUgrás a "semmibe". ött a Rohm & Haas vegyipari céggel, akik korábban kifejlesztették a plexi üveget. A négy ajtós Pontiac rajzait felhasználva a Rohm & Haas egy pontos másolatot épített, és az autót fém helyett, plexivel vonta be. A gumirészek és az autó kerekei is fehérek voltak. Egyetlen ilyen jármű megépítése 25.000 dollárba került, ami csillagászati összegnek számított.


Ha ���rdekesnek tal���¡lod a cikket, oszd meg ismer���seiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel h���­rlevel���¼nkre, hogy ne maradj le a friss cikkekr���l sem!

Az átlátszó Pontiac

A második autót, a Torpedo Eight modellt sietősen építették az 1940-ben tartott Golden GateHíres építkezések a múlt századokból. ExpóraÚjradefiniálják a másodpercet. , amit Treasure Island-en, egy mesterségesen épített szigeten rendeztek meg a San FranciscoHatalmas vízi csúszdát állítottak fel San Francisco utcáin. öbölben. A szellem autónak nevezett Pontiac modellek bejárták nemzeti autókereskedéseket, miután saját bemutatójuk bezárt. Az 1940-ben készült Pontiac Deluxe Six az egyetlen köztudottan megmaradt ilyen autó.

A kereskedésekben tartott kiállítások után a Washingtonban található SmithsonianA 60 legjobb fénykép a Smithsonian Magazin éves fotópályázatán. Institution épületébe került, és itt is maradt a II. világháború ideje alatt. Ezután kereskedőhöz került Pennsylvaniába, majd 1975-ben a szintén pennsylvaniai Don Barlup megvásárolta. Barlup részlegesen helyreállította az autót az S&H Pontiac of Harrisburg megbízásából, majd 1979-ben eladta Leo Gephart gyűjtőnek. A jelenlegi tulajdonos apja az 1980-as évek elején vásárolta meg az autót Gepharttól, és azóta változatlanul a család tulajdonában van.

Az átlátszó Pontiac

Az átlátszó Pontiac

Az átlátszó Pontiac

Az átlátszó Pontiac

Az átlátszó Pontiac


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!