Árverési világrekordot dönthet Picasso egyik festménye

AukcióTöbb mint 400 ezer dollárért kelt el egy mesterséges intelligencia által készített alkotás. s világrekordot dönthet Pablo PicassoA világ 15 legdrágább festménye. egyik festménye: az Algériai nők (O változat) című alkotást május 11-én árverezi el a Christie’s, amely 140 millió dollárra becsüli a kép értékét. Az 1955-ben készült olajfestményElképesztően élethű festmények képregényekről. az Előre a múltba című különlegesMaho Beach - a tengerpart ahol repülők szállnak a strandolók feje fellett. aukción kerül kalapács alá – közölte a ház.

A festményt 1997-ben már elárverezte egyszer a Christie’s, a Victor és Sally Ganz kollekciójából szervezett liciten 31,9 millió dollárért kelt el az alkotásTöbb mint 400 ezer dollárért kelt el egy mesterséges intelligencia által készített alkotás. . A kurtizánok egy csoportját ábrázoló kép Eugene Delacroix hasonló című festményRekordáron kelt el René Magritte egyik festménye. én alapul. PicassoPicasso önarcképei 15 éves korától 90 éves koráig. egy 15 darabból álló sorozat keretében dolgozta fel a romantika nagy festőPicasso önarcképei 15 éves korától 90 éves koráig. jének témáját, a változatokat A-Mesterséges szigetekkel csalogatták vissza a vadvilágot egy hollandiai tóhoz. l O-ig betűkkel jelölte meg. Az utolsó, az O változat a sorozat betetőzése, ez mind közül a legkülönlegesebb – mondta a Bloomberg hírügynökségnek Brett Govry, a Christie’s elnöke, a ház háború utáni és kortárs művészettel foglalkozó részlegének feje.

Picasso

Az aukciósház tájékoztatása szerint egykor az egész sorozat a Ganz házaspáré volt, 1956-ban közvetlenül Picasso képviselőjétől, Daniel Kahnweilertől vásárolták meg a műveket, amelyekért 212 500 dollárt fizettek. A Ganz-gyűjtemény darabjait a pár halála után 206,5 millió dollárért árverezték el 1997-ben. Az aukciós világrekordot 2013 óta Francis Bacon ír származású brit művész Lucian Freudot ábrázoló triptichonja tartja 142,4 millió dollárral.

Picasso

MTI, bloomberg.com


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!