Andalúzia gyöngyszeme: Ronda

Cimkék: , , , , ,

A Spanyolországba látogatók szinte áhitattal emlegetik Rondát, az andalúz falvak legszebbikét, ennek ellenére mégis kevéssé ismert története, valódi szépsége. Ronda a Sierra de Gazalema Nemzeti ParkAnza-Borrego Desert State Park - színpompás virágok a sivatagi parkban. szélén, és festői Sierra de las Nieves közvetlen közelében fekszik. A legismertebb látnivaló10 látványos, kiálló sziklaképződmény. k az Új HídEgy 17 éves indiai fiú épített hidat az iskolásoknak. , a Mór Király háza, a Mondragón PalotaPalais Idéal - egyetlen ember élete munkája. és a Bikaviadal Aréna. Ronda gazdag történelemmel bír. Az évszázadok alatt megannyi itt élt nép alakította, formálta a v200 millió éves sziklaképződményt romboltak le a látogatók Utah-ban [Videó]. árost, amíg elnyerte mai arculatát. Megtalálhatók itt a görögök, föníciaiak, punok, rómaiak, vizigótok, arabok és berberek nyomai, valamint az 1485-ös katolikus királyok általi meghódítása utáni erőteljes keresztény hatás jellegzetes vonásai is.

Spanyolország - Ronda

Spanyolország

Spanyolország - Ronda

Spanyolország - Ronda

Spanyolország - Ronda

A város szimbóluma, az Új Híd

Rondát a Guadalevín folyó szeli ketté, elválasztva a két legnagyobbSherman tábornok fája - a legnagyobb térfogatú fa a világon. városrészt egymástól. A közlekedést a városrészek között sokáig az arabkori öreg híd, majd a rómaiként emlegetett, de ugyancsak arabkori San Miguel híd kötötte össze.
Az új hidat 1735-ben adták, ám alig 6 év múlva 35 méteres íve leomlott, félszáz halottat hagyva maga után. Újjápítéséhez 1758-ben kezdtek kozzá, és közel 30 év alatt, 1787 szeptemberére készült el a mára a város jelképének számító híd. Látványa vonzza a tekintetet, és szerencsére nyílik is lehetőségünk bőven megcsodálni azt a város különböző pontjairól.

Spanyolország - Ronda

Spanyolország - Ronda

Művészek, írók, költők

Ernest Hemingway és Orson Welles sokat időzött Rondában, és a település mai népszerűségét is nekik köszönheti. Hemingway több írása is itt született, de talán a legismertebb, hogy az Akiért a harang szól c. regényének tizedik fejezetének történetét, a valóságban Rondában megtörtént eseményekre alapozta. Orson Welles gyakran nyilatkozott arról, hogy Rondában tett látogatásai erős inspirációt adtak neki. Kérésére, halála után hamvait Rondában helyezték el.

Spanyolország - Ronda

Spanyolország - Ronda

10

Spanyolország - Ronda


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!