Albínó pingvin született a gdanski állatkertben

Albínó pingvinEmbernagyságú óriáspingvin maradványait fedezték fel Új-Zélandon. született a gdanski állatkertben, a három Több mint tízezer turistát zárt el a hó a külvilágtól a svájci Alpokban. napos állatot a napokban mutatták be a nyilvánosságnak. Michal Targowski, az állatkert igazgatója szerint ez a világ egyetlen, fogságban élő albínó pingvinje. A hófehér madárnak még nincs neve, mert nem ismerik a nemét, nem akarják kitenni annak a sokknak, amelyet az alapos orvosi vizsgálat jelentene számára.

Forrás: Gdański Ogród Zoologiczny
Forrás: Gdański Ogród Zoologiczny

A decemberben világra jött különlegesKülönleges nevet kaptak a Nyíregyházi Állatpark perzsa párduc ikrei. pingvint társaitól elkülönítve, állatorvosi felügyelet mellett nevelik, mert félő, hogy a többiek bántanák mássága miatt. A kicsi egyelőre szüleivel és a pingvinkolóniaSzenzációs felfedezés - másfél milliós pingvinkolóniát találtak az Antarktiszon. legbékésebb tagjaival, két idős példánnyal él együtt.

A vadonban az albínó pingvinnek kevés esélye lenne az életben maradásra, mert hajlamos lenne a megbetegedésre, társai kiközösítenék, és feltűnő színe miatt könnyebben esne ragadozók áldozatául.

Közzétette: Gdański Ogród Zoologiczny – 2019. március 22., péntek


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!