A világ legmagasabb mesterséges vízesése zuhan alá egy kínai felhőkarcoló oldalán

A világ egyik legmagasabbTokyo Skytree - a világ második legmagasabb épülete. , 108 méter magas mesterséges vízesése zuhan alá egy nemrég elkészült kínai felhőkarcoló oldalán. A KujcsouA világ egyik legmagasabb hídjának építése. tartomány főváros25 nagyváros a legimpozánsabb Felhőkarcolókkal - 1.rész. ában, Kujjangban (GuiyangA világ egyik legmagasabb hídjának építése. ) magasodó futurisztikusA könyvek óceánja - futurisztikus könyvtár nyitotta meg kapuit Kínában. épület irodáknak, egy szállodának és egy bevásárlóközpontnak ad otthont.

Mivel a tartomány a világ egyik legnagyobbMegmenekült a vágóhídtól Ausztrália legnagyobb szarvasmarhája. vízesésAz izlandi Seljalandsfoss-vízesés. -rendszerével (Huangguoshu) büszkélkedhet, így nem meglepő, hogy a 121 méter magas felhőkarcoló tervezői egy mesterséges vizesét álmodtak meg az épület látványosságaként. A Kína838 méter magas felhőkarcoló 90 nap alatt - a kínai Sky City. délnyugati részén fekvő Kujcsou ráadásul az egyik leggyorsabban növekvő tartomány, ahol több nagyszabású városfejlesztési projekt is zajlik.

A Liebian International Plaza vízesése megosztja a helyieket, míg egyeseket teljesen lenyűgözött a zuhatag, mások pazarlásnak és feleslegesnek nevezték. Az első próbaüzem idején egyébként többen ijedten telefonáltak a hatóságoknak, attól tartva, hogy óriási csőtörés történt, ami elárasztja a belvárost.

A vízesés beüzemelése nem könnyű feladat: két órányi előkészületet igényel, és négy 185 kilowattos szivattyú működteti, melyek óránként körülbelül 118 dollárral növelik meg az épület villanyszámláját. Az üzemeltetői éppen ezért csak különleges alkalmakkor, illetve helyi és országos ünnepekkor kapcsolják be a mesterséges zuhatagot. A négy szintet kitöltő óriási víztartály összegyűjti és tárolja az esőSzínes festmények bukkannak elő az utcákon, ha elered az eső. vizet és az épület tisztított szennyvizének egy részét, melyek a vízesés legfontosabb forrásai.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!