A világ legmagasabb duzzasztógátját építik Kínában

A világ legmagasabbTokyo Skytree - a világ második legmagasabb épülete. , 314 méteres duzzasztógátjának építését kezdték meg Kínában – jelentette be a kínai környezetvédelmi minisztérium. A Suangcsienkou gátA Luzzone-gát, mint a legmagasabb mászófal. a JangceGigantikus csatornarendszer épül Kínában. folyó mellékfolyóján épül, és várhatóan 2022-re készül el. A beruházásEurópa legnagyobb ingatlanberuházását tervezik Athén elhagyatott repülőterén. költségét 36 milliárd jüanra (5,8 milliárd dollár) tervezték.

Gátak
Suangcsienkou gát

A legmagasabb gát Kínában jelenleg a 305 méteres Csinping-1. A világ legnagyobb duzzasztógátja, a Három-szurdok-gát “csak” 185 méter magas, viszont 2335 méter széles, és világelső a megtermelt áram mennyiségét illetően. A kelet-ázsiai ország ezeken kívül még körülbelül 85 ezer vízerőművel rendelkezik. KínaA leshani óriás Buddha-szobor. a tiszta energiaforrások kapacitásainak bővítésére törekszik és 2030-ig szeretné energiafelhasználásának 20 százalékát nem fosszilis energiahordozókból fedezni.

Gátak
Csinping-1

A gátépítések bíráMesebeli tájakon élnek az izlandi lovak. i azonban azzal érvelnek, hogy ezek az óriásberuházások nem ritkán emberekA beszélgetés halála - a mobiltelefonok káros társadalomformáló szerepe. millióinak elköltöztetésével járnak, a környezetvédők pedig a geológiai kockázatokat hangoztatják, és arra hivatkoznak, hogy megépítésük után nagymértékben megfogyatkozik a halállomány, csökken a vízi élővilág sokszínűsége, megnő a földcsuszamlások, földrengések veszélye.

Gátak
Három-szurdok-gát

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!