A világ egyik legnagyobb fehér cápájával úszkált együtt egy búvárcsapat Hawaii partjainál

A világ egyik legnagyobbA világ legnagyobb ócenáriuma Szingapúrban. fehér cápáját örökítette meg egy búvárcsapat a HawaiiHétszer annyi a műanyagdarabka, mint a hal Hawaii partjainál. -szigetekhez tartozó Oahu déli partjainál. A hatalmas tengeri ragadozóRitka felvétel – videóra vették, ahogy a kardszárnyú delfinek levadásznak egy cápát. t egy elhullott nagy ámbráscetÍgy alszanak a bálnák. teteme vonzotta a területre, ahol egyébként ezt a fajt nem igazán lehet megfigyelni, mert a hűvösebb vizeket kedvelik. Ocean Ramsey tengerbiológus és csapata eredetileg az odasereglő tigriscápák megfigyelésére szállt vízre kutatóhajóExtrém kikötés egy hatalmas hajóval. jával, ám legnagyobb örömükre egy életre szóló találkozásban lehetett részük a mélybe merülve.

A térségben elpusztult nagy ámbráscet tetemét a NOAAAz amerikai parti őrség 100 évvel ezelőtt elsüllyedt hajóját találták meg Kaliforniában. (Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal) szakértői a partoktól távolabbi nyílttengeri vizekre vontatták ki, részben egészségügyi okok miatt, részben pedig kutatási célból. A hawaii kutatócsoport a NOAA által megadott információk alapján talált rá a cetre, illetve a teteméből lakmározó tigriscápákra, melyek gyorsan eliszkoltak, amikor felbukkant a hatalmas fehér cápaEgy kékcápa okozott pánikot több mallorcai strandon. .

Ocean Ramsey, aki arról híres, hogy rendszeresen védőketrec nélkül, szabadtüdővel merül a cápákHatalmas cápa "óvodára" bukkantak az Atlanti-óceán mélyén. közé, azonnal kapott az alkalmon, izgatottan merült le a tengeri ragadozóhoz, hogy közelebbről is szemügyre vehesse.

Az óriási, 6 méter hosszú és nagyjából 2,5 tonnás cápa békésen úszkált, egyáltalán nem zavarta a mellette felbukkanó búvárÓriási fehér cápát filmeztek le Mexikónál [videó]. , aki még meg is simogatta a kutatók által Deep Blue-nak nevezett egyedet. Az állat 50 éves lehet, és egy külön Twitter-fiók is követi az észleléseit. Ramsey lenyűgöző felvételeket készített róla, hosszasan úszkált vele és azt is megállapította, hogy a tengeri kolosszus éppen vemhesVemhes állatok a röntgen alatt. .

BBC, StarAdvertiser


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!