A világ 10 legnagyobb munkaadója, akik 18 millió alkalmazottat foglalkoztatnak

Ha arra gondolunk, hogy mely cégek10 cég, amely uralja a világ élelmiszerpiacát. , szervezetek, vagy intézmények foglalkoztathatják a világon a legtöbb embert, akkor sokunknak kínai vagy indiai érdekeltségűek ugranak be a népességszám folytán. Bár nem tévednénk nagyot, hiszen a top 10 munkaadó között több is ebből a két országból származik, az első helyezett még mindig az Egyesült államokban keresendő.

10.) Hon Hai Precision Industry Co. (Ismertebb nevén a Foxconn)

1,2 millió alkalmazott

A tajvani cég elektronikai, számítástechnikai alkatrészek gyártásával és összeszerelésével foglalkozik. Többek között ők szerelik össze az iPhone-okat is, de az Apple mellett együttműködnek olyan cégekkel is, mint  a Sony, a Microsoft vagy az Intel.

Legnagyobb Munkaadó

9.) Indiai hadsereg

1,3 millió alkalmazott

Indiát tartják a negyedik legnagyobbMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. katonai hatalomnak a világon, ami hatalmas költségvetéssel, 46 milliárd dollárból gazdálkodik.

Legnagyobb Munkaadó

8.) Indiai vasút

1,4 millió alkalmazott

8. helyen az indiai vasútA világ legnagyobb terepasztala. áll, amely teljes egészében állami tulajdonban van, az egyik legnagyobb a világon. 115 ezer kilométernyi vasút, több mint 7000 állomás és 23 millió utast naponta.

Legnagyobb Munkaadó

7.) State Grid Corporation of China – (Kína nemzeti áramszolgáltató vállalata)

1,5 millió alkalmazott

KínaMegnyílt a látogatók előtt a világ legnagyobb épülete. legnagyobb villamos energia szállíTurkana-tó - világ legnagyobb állandó sivatagi tava. ja.

Legnagyobb Munkaadó

6.) China National Petroleum Corporation (Kína nemzeti olajvállalata)

1,6 millió alkalmazott

A China National Petroleum Corporation, az ország legnagyobb olaj- és gáz kitermelésével, értékesítésével foglakozó vállalata.

Legnagyobb Munkaadó

5.) Brit egészségügyi szolgálat

1,7 millió alkalmazott

Az Egyesült Királyság egészségügyi rendszere – Walest, Skóciát és Észak-Írországot is beleértve – 1,7 millió embert foglalkoztat, amivel az ötödik helyen áll a világranglistán.

Legnagyobb Munkaadó

4.) McDonald’s gyorsétteremlánc

1,9 millió alkalmazott

McDonald’s gyorséttermi lánc 1,9 millió alkalmazottjával a negyedik helyet képviseli, bár közülük 400 ezren csak franchise formájában kapcsolódnak az anyacéghez.

Legnagyobb Munkaadó

Walmart

2,1 millió alkalmazott

A WalmartSzupermarketből épült az ország legnagyobb könyvtára. amerikai kiskereskedelmi cég, a világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. legnagyobb kiskereskedelmi vállalata, amelynek tulajdonosai Chrisy Walton és Jim Walton a világ 8. és 9. leggazdagabb emberei 2015-ben. A Walmart piaci értékét pár éve 208,4 milliárd dollárra becsülték, amellyel a világ 16. legnagyobb cége.

Legnagyobb Munkaadó

2.) Népi Felszabadító Hadsereg

2,3 millió alkalmazott

Második helyen áll a kínai hadsereg 2,3 milliós létszámmal. A fegyveres erők költségvetésére Kína 126 milliárd dollárt áldoz évente.

Legnagyobb Munkaadó

Amerikai Védelmi Minisztérium

3,2 millió alkalmazott

Az Amerikai Védelmi Minisztérium állománya 3,2 millió fő, amelynek nagy részét nyilván a katonákÉletképek az afrikai Kongó viharos életéből. alkotják, de ebbe a számba beletartozik a a „holdudvar”, CIA, FBI, stb. alkalmazottjai is.

Legnagyobb Munkaadó


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!