A “pandalábú” hangyászok

KülönösEgy különös kinézetű aprócska állat - a kis páncélos egér. illúziót kelt a képeken látható sörényes hangyászok mellső lába; a szőrzetük fekete és fehér színei egy pandaElképesztő hasznot hozhat a tokiói állatkertben született pandabocs. fejét rajzolják ki. Úgy tűnik mintha egy panda orrát, szemétMennyi idő alatt bomlanak le az általunk használt anyagok a környezetben?. és fülét látnánk.

Sörényes hangyász

Sörényes hangyász

A sörényes hangyászSörényes hangyász született a Nyíregyházi Állatparkban. egyébként kizárólag Közép- és Dél-Amerikában honos. Elterjedési területe Belizétől és GuatemaláKülönleges, fekete hattyú Győrben. l egészen ArgentínaEgy különös kinézetű aprócska állat - a kis páncélos egér. északi részéig tart. E hangyász a legveszélyeztetettebb hangyászfaj. Az állat hossza 100-120 centiméter, farokhossza 70-90 centiméter és testtömege 20-35 kilogramm, a hímek kicsit súlyosabbak a nőstényeknél. Törzsének alakja, hatalmasTúlméretezett kutyák. seprűszerű farka és különlegesSzínpompás mókus ugrál az ágakon az indiai erdők mélyén. hosszú koponyája már a külsejét is egyedivé teszik. Megnyúlt állkapcsában nincsenek fogak, helyette hosszú, akár 60 cm-re kinyújtható nyelvével kapkodja el rendkívül gyorsan a termeszeket és hangyákat, néhány perc alatt akár több százat is. Nyelvét kis tüskék borítják.

Sörényes hangyász

Sörényes hangyász

Fogságban átlagosan 26 évig él. A sörényes hangyászt, csakúgy, mint sok más állatfajt, az élőhelyének elvesztése veszélyezteti leginkább. Valamint számos hangyászt gázolnak el autók, és a kóbor kutyák15 hatalmasra nőtt kutya, aki kiskutyának képzeli magát. csapatai is sokat megölnek. Egyes területeken húsukért, máshol kártevőként vadásznak rájuk az emberekA beszélgetés halála - a mobiltelefonok káros társadalomformáló szerepe. . A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) korábban a fajt a „veszélyeztetettKondorkeselyűk költöztek a Nyíregyházi Állatparkba. ” kategóriába sorolta. 2006-ban azonban átsorolták a „mérsékelten veszélyeztetett” kategóriába, ami eggyel enyhébb rangfokú kategória. Az átsorolás oka az volt, hogy az állománycsökkenéseket nem lehetett kellően bizonyítani. Európa állatkertjeiben jelenleg 120 sörényes hangyászSörényes hangyász született a Nyíregyházi Állatparkban. él.

Sörényes hangyász

Sörényes hangyász

Forrás:boredpanda.com , wikipedia.hu

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!