A norvég csoda: A troll nyelve

Cimkék: , , , , ,

NorvégiaA legszebb fjordok. legszebb természeti kincsei a hajdani jégkorszaki gleccsereknek köszönhetőek. Évezredek alatt óriási, több száz méter mély, szinte függőleges falú árkokat v200 millió éves sziklaképződményt romboltak le a látogatók Utah-ban [Videó]. ájtak a sziklába. Egy ilyen hajdani gleccserA világ gleccsereiből gyűjtött jégmagmintákat raktároznak el az Antarktiszon. medrében alakult ki a Ringedalsvatnet-tó, amelynek leghíresebb látványossága a troll nyelve.

1

A troll nyelve egy hatalmas szikla200 millió éves sziklaképződményt romboltak le a látogatók Utah-ban [Videó]. , amely vízszintesen nyúlik ki a Königssee - Németország legszebb tava. ba vezető szűk völgyek egyike fölé.  A különlegességFordított fák - az alaszkai Gleccser Kertek különlegességei. ét az adja, hogy a szikla a vízfelszín felett hétszáz méteres magasságban található, és mintegy húsz méter hosszan nyúlik ki a semmibe.

Bár a szikla teljesen biztonságos, mégis komoly szellemi kihívást kelt a tátongó mélység. A turisták mégis szívesen fényképezik le magukat a sziklanyelv végén.

A troll nyelve

Ringedalsvatnet-tó Norvégia Dél-nyugati sarkában, mintegy 230 kilométerre nyugatra fekszik Oslótól. Akik fel akarják keresni a helyet, azoknak el kell utazniuk Oddáig, és onnan tovább Tyssedalig. Innen már csak gyalogosan közelíthető meg a troll nyelve. Az oda-vissza út tempósan körülbelül tíz óra alatt teljesíthető, az igénybevétel komoly, mert 900 méteres szintkülönbséget kell legyőzni.  Korábban egy siklóval fel lehetett menni a hegyAz egyik legszebb fekvésű város, aminek hátterét a világ legnagyobb hegyei alkotják. tetejére, de ezt már nem használhatják a kirándulók.  Ma már csak turistaösvény maradt.

A troll nyelve


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!