A nap képe – Felix Baumgartner Krisztus kezében

Cimkék: , ,

Bázisugrás

A képen az osztrák ejtőernyős, Felix BaumgartnerMegdöntötték Felix Baumgartner rekordját - elképesztő sztratoszféraugrás. látható, aki éppen felkészül a bázisugrásBázisugrás közben meghalt a világ egyik legismertebb extrémsportolója és társa. ra a monumentálisDzsingisz kán lovasszobra Mongóliában. Megváltó Krisztus szoborA legismertebb turistalátványosságok hátulról fotózva. ról, Rio de Janeiróban. Ő az első ember, aki ejtőernyős ugrás során átlépte a hangsebességet. 2012. október 14-én 39 045 méterről ugrott ki, 1342,8 km/h sebességgel zuhant a Föld felé a hangsebesség 1Elképesztő ejtőernyő nélküli ugrást hajtottak végre 7620 méter magasról egy hálóba. ,24-szeresét elérve, 4 perc 19 másodpercet töltött szabadesésben, és végül sikeresen földet ért. Ezzel a teljesítményével a GuinnessOttavia - a világ legnagyobb pizzája. RekordokA legújabb elképesztő Guinness Rekordok. könyvébe is bekerült.

A Megváltó Krisztus egyébként a világ 5. legmagasabbBailong lift - a világ legmagasabb kültéri liftje. szobra. A Jézust ábrázoló, kitárt karjaival keresztet formáló műalkotás a brazíliai Rio de Janeiróban magasodik a városA világ legszebb és leghíresebb terei. fölé. A világ egyik legismertebb szobra és az ország jelképe. Az emlékmű teljes súlya kb. 1000 tonna, ebből a szoborHaldokló oroszlán - a világ legszomorúbb kőszobra. 700 tonna, a szobor magassága 30 m. A Megváltó Krisztus szobraHíres építkezések a múlt századokból. 700 méter magas, a Tijuca Erdei Nemzeti ParkKrka Nemzeti Park – a horvát kincs. ban emelkedő Corcovado-hegyen áll. A szobor BrazíliaÍgy építették fel, majd rombolták le a világ legmagasabb homokvárát. leglátogatottabb műemléke, melyet évente 1,8 millió turista keres fel.


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!