A legőrültebb sportok

Borsó-céllövő Világbajnokság

A World Pea Shooting Championships nevű rendezvénySzokatlan állati sportteljesítmények - Nyúlolimpia. 1971 óta kerül megrendezésre. Sokkal találóbb lenne a borsó-köpő bajnokság elnevezés, hiszen nem másról van szó, minthogy a résztvevők köpőcső használatával próbálják minél pontosabban eltalálni a céltáblát. Az angliai Witcham nevű településen zajlik a versenyCsodálatos fotók a National Geographic Traveler pályázatán. , ami eredetileg vásári mulatságként indult, viszont ma már a világ több országából érkeznek ide a “borsóköpők”. A résztvevők olyannyira komolyan veszik a bajnokságok, hogy nem ritkák a lézeres célzással és távcsővel ellátott köpőcsövek. Sőt vannak akik annyira komolyan veszik aezta furcsaA bíróság szerint nem állatkínzás a pulykadobálás. sportot, hogy külön erre a célra próbálnak minél jobb aerodinamikai tulajdonságokkal rendelkező borsófajtákat nemesíteni.

A legőrültebb sportok

A legőrültebb sportok

Lábujj szkander

Ez furcsa sportVakon mászta meg hat nap alatt az ezerméteres sziklát. szintén angol “találmány”. Az első lábujj szkander bajnokságot egy angliai kocsmában rendezték meg. Az első bajnokságot egy kanadai turista nyerte meg. Az 1970-es évek óta, bármennyire is hihetetlen, világbajnokságként kerül megrendezésre a lábujj szkander. A szabályok nagyjából a hagyományos szkanderrel azonosak, azzal a különbséggel persze, hogy itt képtelenség lenne teljesen az asztalra vinni az ellenfelet, ennek megoldására szolgál a játéktér. A lábujj szkander egyik legnevesebb bajnoka Paul “Toeminator” Beech.

A legőrültebb sportok

Sajtgurító Verseny

A Sajtgurító Verseny a 15. század óta rendszeresen megrendezett eseményCsodálatos fotók a Sony World Photography 2014 pályaművei között. az angliai Glouchestershire megyében, a Cooper’s Hill lankáin. A lejtőn útnak indítanak egy kerek sajtot és a résztvevők utána iramodnak, hogy elkapják, mielőtt a domb aljára ér. A sajtgurító versenyen összesen négy futamot rendeznek, egyenként 15 indulóval. A futamok győztesei megnyerik a sajtot, a második helyezettek 10 fontot, a harmadikok 5 fontot kapnak. Vagyis az nem állítható, hogy a pénznyeremény motiválná a lelkes versenyzőket. Mivel a meredek hegyoldalon a lehető leggyorsabban száguldanak le a sajtgurítók, csak kevesen ússzák meg kisebb-nagyobb sérülések nélkül. Az esemény első írásos említése az 1850-es évekből való, amiben az egyik 1700-as évek végi versenyről történik említés. A hatóságok már többször betiltották az őrült versenyt,mivel nagyon sokan megsérülnek, de ez nem riasztja vissza a résztvevőket.

A legőrültebb sportok

A legőrültebb sportok

A legőrültebb sportok

Mobiltelefonhajító verseny

A mobiltelefonhajító verseny, mely túlhajszolt menedzsereknek is bátran ajánlható megkönnyebbülésként, több mint tízéves múltra tekint vissza. A versenyzők több kategóriában is indulhatnak, van, ahol a távolság lényeges, de a dobások esztétikája és koreográfiája is megmérettetésre kerül.

A legőrültebb sportok

A legőrültebb sportok

Sepak takraw

A Sepak takraw egy több mint 500 éves múltra visszatekintő távol-keleti sport. Általában két 3-3 fős csapat játssza egymás ellen egy röplabda pályához hasonló játéktéren. A játék lényege is ugyanaz, a körülbelül fejmagasságban lévő háló felett kell átjuttatni a labdát, úgy hogy lehetőleg az ellenfél térfelén essen le. A labda régen bambuszból készült, ma már inkább műanyagból fonják. A sportág igazi különlegessége, hogy a játékosok hihetetlen, harcművészetekre jellemző mozdulatokra képesek. Az igazi profik hihetetlen látványos forgó rúgásokkal és szaltókkal próbálják megszerezni a pontot. Az egész egyfajta harcművészet és labdajáték keverékeként írható le. Érdemes megnézni az alábbi videót.

A legőrültebb sportok

Lápmerülés

A lápmerülés sportja viszonylag friss, az első World Bog Snorkelling Championship 1985-ben került megrendezésre. A helyszín a Waen Rhydd nevű mocsárban ásott 55 méter hosszú árok. A táv a megtétele nem jelent különösebb fizikai próbatételt, a nehézséget inkább az orrfacsaró szag és a nyálkás növényekkel való küzdelem okozza. A neheze pedig csak a verseny után következik, ugyanis igen gyakoriak a mocsári lubickolás után a különböző fertőzések. Ennek ellenére minden évben több százan neveznek be a versenyre.

A legőrültebb sportok

A legőrültebb sportok

Feleségcipelés

Az elmúlt években egyre nagyobb ismertségre és népszerűségre tett szert ez az alig egy évtizedes múltú feleségcipelés. A verseny gyakorlatilag egy akadályfutás, azzal a nehezítéssel, hogy a 253 méteres távot a férfiaknak a feleségükkel a nyakunkban kell megtenniük. Az első megmérettetést a finnek rendezték, azóta a világ több országában is rendeznek bajnokságokat. A nyertes a felesége súlyának megfelelő sört kap.

A legőrültebb sportok

A legőrültebb sportok


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!