A kardszárnyú delfinek eddig ismeretlen faját fedezhették fel Chile partjainál

A kardszárnyú delfinekA nemzetközi nyomás ellenére is folytatódik a kegyetlen delfinmészárlás. egy eddig ismeretlen faját fedezhették fel ChileVirágba borult a Föld egyik legszárazabb sivataga. déli partjainál a kutatók. Helyi halHamarosan annyi műanyag szemét lesz a Földközi-tengerben, mint hal. ászok és turisták elmondásai, valamint különböző fényképes bizonyítékok alapján már évtizedek óta sejtik a többi orkától jelentősen eltérő külsejű, titokzatos faj létezését.

Egy nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoportnak idén januárban sikerült először megfigyelnie a különlegesElőször azonosítottak narvál-beluga hibridet a kutatók. kardszárnyú delfinekCousteau kapitány fia is részt vesz az orosz cetbörtön foglyainak kiszabadításában. csaknem kéttucatnyi képviselőjét. Jelenleg az egyik példánytól vett DNS-minta vizsgálatának eredményeire várnak, hogy megerősítsék az új faj felfedezésVéletlenül fedeztek fel egy eddig ismeretlen lepkefajt Izraelben. ének tényét.

There had been rumors about the mysterious killer whales for decades, but scientists never saw any… until now.

Közzétette: HuffPost Weird News – 2019. március 9., szombat

 

Annyi bizonyos, hogy soha nem láttam még ehhez hasonló külsejű kardszárnyú delfint. A rájuk jellemző szem körüli nagy fehér folt ezeken az orkákon olyan apró, hogy alig lehet észrevenni. A fejük valamivel gömbölyűbb, és nem annyira sima, mint az eddig ismert kardszárnyú delfineknek.

Forrás: J.P. Sylvestre/NOAAAz amerikai parti őrség 100 évvel ezelőtt elsüllyedt hajóját találták meg Kaliforniában.

A hátúszóLenyűgöző drónvideó - kardszárnyú delfinek csatlakoztak egy új-zélandi úszóhoz. juk keskenyebb és hegyesebb. Testhosszuk 6-7,5 méter között mozog, vagyis valamivel kisebbek, mint az orkákA kardszárnyú delfineknél is létezik a nagymamaeffektus. többsége – mondta Robert Pitman, az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) ökológusa, aki tagja volt annak a csapatnak, amely észlelte az állatokat a Horn-fok szigetnél.

Valószínűleg döntően hallal és nem tengeri emlősökkel, azaz fókákkal táplálkoznak, ahogy a többi orkaElpusztult az utolsó fogságban született kardszárnyú delfin. . A halászok ugyanis rendszeresen panaszkodnak amiatt, hogy lelopják a halat a horgászzsinórokról.

Forrás: NOAA/Uko Gorter

A déli féltekén a kardszárnyú delfineket mind egy fajba tartozónak tekintik, és A-tól C típusig kategorizálják őket. A most észlelt példányokat D típusba (szubantarktikus kardszárnyú delfinek) sorolták. Pitman szerint, mivel annyira különböznek tőlük, ezért valószínűleg nem is tudnak párosodni más kardszárnyú delfinekkel.

A kutatók 1955-ben hallottak először a különös külsejű tengeri emlősökről, amikor azok tömegesen vetődtek partra Új-Zélandon. A szakemberek eleinte úgy vélték, hogy a kardszárnyú delfinek egy speciális mutáción átesett családjáról lehet szó. Feltehetőleg az azért nehéz észlelni, mert nagyon délen, a partoktól messze élnek.

A D típusú kardszárnyú delfinek a bolygó legbarátságtalanabb vizeiben élnek, remek hely az elrejtőzésre – jegyezte meg a szakember. Michael McGowen, a washingtoni Smithsonian Intézet tengeri emlősökkel foglalkozó szakembere szerint ugyanakkor a genetikai adatok hiányában korai lenne még 100 százalékosan új fajról beszélni.

NOAA


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!