A japán „hó út”

Helyszín: JapánGyönyörű kék tó Hokkaido városában. , Honsú-szigetJakusima - gyönyörű erdő a japán szigeten. , Csúbu régió, Nagano prefektúra.  Itt található az 1934-ben alapított, 174 323 hektáros  Csúbu-Szangaku Nemzeti ParkGyönyörű felvételen Finnország hóval borított tája. . Itt fekszik a Hida-hegységAnnecy-tó - Európa legtisztább tava. , a Norihuka-hegység, valamint a Jake aktív vulkánAz Etna is a világörökség része lett. , és a Hotaka hegység. „Japán AlpokElkészült a világ leghosszabb és legmélyebben futó alagútja. néven is emlegetik ezt a területet.  Itt találkozik a Japán-tenger a magas hegyekkel, emiatt télen sok hó esik. Akár húsz méter is. Egy-egy kiadósabb havazás és Gyönyörű felvételen Finnország hóval borított tája. viharElképesztő szupercellát kaptak lencsevégre Amerikában. , akár több méter magas hóval boríthatja az utakat. Leghíresebb a Tateyama-Kurobe alpesi út, amelyet gyakran csak hó útnak neveznek.

A gyakori havazással versenyt futó úttakaríA világ legtisztább tavai. k itt semmire sem mennek a hókotrókkal. Olyan hómaró-hóágyukkal dolgoznak, amelyek képesek akár 20-30 méter magasra kidobni a havat. Az út mellett olyan magas hó falak képződnek, hogy markolóknak kell előkészíteni a terepet.

Japán hó út

A Tateyama Kurobe építése 1971-ben fejeződött be, mely összekapcsolja Toyama és Omachi várost. Télen előfordul, hogy akár 20 méter magasságot is elérik a hó falak. Tateyama Kurobe ezen szakaszai a privát járművek előtt le vannak zárva.  Az évek során népszerű turisztikai látványosság lett, az ide látogató  sokaság számozott jegyet kap amivel meghatározott rendszerben sétálhatnak az óriás hó falak között. Az alpesi út teljes hossza 37 km, ezt a távot 5 féle közlekedési eszközzel járhatjuk be, siklóvasúttal, trolibusszal, busszal, drótkötélpályás felvonóval és gyalog.

Japán hó út

Japán hó út

Japán hó út

Japán hó út

Japán hó út

Japán hó út

Japán hó út

Japán hó út

Japán hó út

Japán hó út

Japán hó út


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!