A Csendes-óceánba eresztenék Fukusima nukleárisan szennyezett vizét

Egy japánTokyo Skytree - a világ második legmagasabb épülete. szakértői bizottság gondos mérlegelés után úgy véli, ez a legjobb megoldás, és a nyári tokióTokyo Skytree - a világ második legmagasabb épülete. i olimpiaElképesztő döntő - hármas holtversenyben nyert ezüstérmet Cseh László. előtt meg kell szabadulni a radioaktív szennyvíztől.

Egy japán szakértői bizottság azt javasolja a kormánynak, hogy eresszék a Csendes-óceánba a FukusimaVisszatérés Fukusimába - egykori lakosokat fotóztak le régi életük helyszínein. I. atomerőműben keletkezett, radioaktívan szennyezettRendkívül szennyezet Rio de Janeiro tengerpartja. vizet, és így szabaduljanak meg tőle.

Nincs hely radioaktív vizet tároló tartályok számára. Forrás: BBC

Az ipari minisztériumhoz tartozó bizottság két lehetséges módszert vizsgált meg alaposan: az egyik az óceánba eresztés, a másik, hogy hagyják elpárologni. A gondos mérlegelés után az előbbi mellett foglalt állást. A kormány a bevett gyakorlatnak megfelelően valószínűleg elfogadja a szakértők döntését.

A vizet kezelték, és az erőművet működtető Tokyo Electric Power tájékoztatása szerint a benne lévő 62 radioaktív elem szintje lecsökkenthető olyan szintre, amely már nem ártalmas az emberekre, kivéve a tríciumot.

A vízbe eresztés ötlete még 2019 szeptemberében született.

Az erőműben már nincs sok hely további víztartályok számára, és a katasztrófaKatasztrófát okozhat a csernobili kísérteterdő. helyszínének a megtisztítása évtizedekig is eltarthat. A megolvadt fűtőelemek eltávolítása a tervek szerint 2021-ben kezdődik, és 2031-ig tart. Az erőmű hat reaktorának pihentető tartályaiban 4741 fűtőelem van, a víztartályokban pedig 1,2 millió tonna vízVizet talált a Mars talajában a Curiosity. gyűlt fel.

Japánban az idény nyáron olimpia lesz, és a radioaktívan szennyezett víztől való megszabadulás azért is sürgős, mert a játékok egyes eseményeit az erőműtől mindössze 60 kilométerre rendezik meg. Dél-Korea már bejelentette, hogy a sportolói sugárzás érzékelő műszereket és élelmiszert visznek maguknak Japánba.(MTI)


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!