A bámulatos Aogashima-sziget

Cimkék: , , , ,

TokióNádszigetek a Titicaca-tavon. l mintegy 350 kilométerre, a Filippínó-tengerben fekszik a Japánhoz tartozó Aogashima-szigetKülönleges állatvilág bújik meg a borneói esőerdő mélyén. . Ez a legdélebbi és leginkább elszigetelt lakott tagja az Izu-szigetcsoportnak. Bizonytalan, hogy mióta lakott. A szigetÚszó malacok a Bahamákon. része a FujiFuji - Japán szent hegye. -Hakone-Izu Nemzeti Parknak. Aogashima mindössze 3,5 kilométer hosszú, legnagyobb szélessége 2,5 kilométer. Különlegessége, hogy egy tökéletes formájú vulkánTenerife - az örök tavasz szigete. . A szigetet évmilliókon keresztül formálták a kitörések, a vulkánForró hamut szór a Sinabung vulkán Szumátra lakóira. krátere foglalja el a sziget nagyobb részét, átmérője másfél kilométer, neve Ikenosawa, legmagasabb pontja 423 méter. A kráter10 különleges vulkáni kráter. közepén egy másodlagos kúp is emelkedik, amelyet Maruyamának neveznek.

Aogashima

Aogashima

Régi feljegyezésekben szerepel a vulkán 1652-es, és az 1670-től 1680-ig tartó működése. Egy földrengésFöldrengés rázta meg Görögország gyönyörű szigetét, Lefkadát. következtében 1780. júliusában gőz tört fel az Ikenosawa kalderájából. További földrengések 1781 májusában kitörésekhez vezettek, 1783. áprilisban a lávafolyások miatt kiürítették a szigetet. Az 1785-ös kitörésben 130-140 szigetlakó halt meg. A vulkán még ma is aktív, de a lakói nem akarják elhagyni a vulkán szigetet. Aogashima-szigetén egyetlen faluSandu'ao - A vízen úszó falu Kínában. van, mindössze kétszáz lakossal, akik földművelésből és hal13 lenyűgöző fotó az óceán mélyéről. ászatból élnek. Egy kikötője van, ahonnan meredek kaptató vezet fel a kráter peremére, majd onnan az út levezet a kráter fenekére.

Aogashima

Aogashima

Aogashima

Aogashima

Aogashima

Aogashima


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!