A Bahamák történetének legnagyobb hurrikánjává erősödött a Florida felé közelítő Dorian

Az óránként 285-300 kilométeres sebességű széllel süvítő viharFöld-méretű vihart figyeltek meg a Neptunuszon. vasárnap este 7-8 méter magasra korbácsolta fel a tenger hullámait. Az amerikai televízióknak a bahamai helyi tévétől származó tudósításai arról tanúskodnak, hogy a vihar hajóAz UNESCO szerint nem Kolumbusz Kristóf hajóját találták meg Haiti partjainál. kat fordított fel, háztetőket szakított le, s egyes negyedeket földig tarolt.

A miamiLátványos képek Miami háborgó egéről. székhelyű amerikai Országos HurrikánNem véletlen egybeesés, hogy egyre több pusztító erejű hurrikánnak vagyunk tanúi. Központ katasztrofálisnak minősítette az ötös erősségű vihart, amely elsőként a BahamákÍgy néz ki az idei év legveszélyesebb hurrikánja a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről. észak-nyugati részén fekvő Abaco-szigetekre csapott le, s az Atlanti-óceán eddigi legpusztíIsmeretlen eredetű mérgező anyag kerülhetett a Városligeti tó vizébe. bb, 1935-ös hurrikánjához hasonlította.

Hubert Minnis, a Bahamai Közösség miniszterelnöke pedig úgy fogalmazott: “Olyan vihar tört ránk, amilyennel a Bahamák történetében még nem találkoztunk”. A kormányfő kijelentette: “Ez életem legszomorúbb napja.”

A Bahamák felé tartó hurrikán infravörös és látható tartományban

“Imádkozzunk a Bahamákon élőkért” – írta vasárnap esti Twitter-bejegyzésében Donald TrumpTörténelmi csúcstalálkozó - Teljes leszerelésről szól az aláírt dokumentum. amerikai elnök, aki a hurrikán miatt mondta le lengyelországi látogatását, és Washingtonból követi a fejleményeket. A katasztrófaÍgy borította be Európát a csernobili atomfelhő. -elhárítási hivatal (FEMA) rendszeresen tájékoztatja őt a hurrikánról.

A szakértők szerint a lassan mozgó vihar szokatlanul hosszan, 24 órán keresztül tartózkodik a karibi térségben, és előrejelzéseik szerint hétfőn este csap le Floridára.

A vasárnapi délután kiadott előrejelzések egyelőre nem változtak: a vihar irányt változtatott, és elkerülve FloridaÉpségben átvészelte Hemingway háza és híres hat ujjú macskái az Irma hurrikán pusztítását. belső vidékeit, a partvidéken söpör végig. Floridában, Georgiában és Észak-Karolinában már rendkívüli állapot van, Dél-Karolina kormányzója, Henry McMaster pedig vasárnap este hirdetett ki rendkívüli állapotot.

“A vihar erőssége és kiszámíthatatlansága kötelez bennünket arra, hogy minden eshetőségre felkészüljünk” – fogalmazott közleményében McMaster.

Ron DeSantis, floridai kormányzó ismételten óvatosságra intette a déli államban élőket, megismételve, hogy a néhány megyére elrendelt kötelező evakuálásnak mindenkiDeák Kristóf alkotása kapta a legjobb rövidfilmnek járó Oscar-díjat - így örültek a gyermekszereplők. tegyen eleget, mert a hurrikán életveszélyesnek ígérkezik.

Kötelező evakuálást rendelt el a part menti 6 megyében Brian Kemp, georgiai kormányzó is.

A közép-floridai Orlandóban lévő Disneyworld szórakoztatóparkot hétfőn hajnalban lezárják, miként a város nemzetközi repülőtere is hétfő hajnaltól zárva marad. Hétfőtől Fort Lauderdale nemzetközi légikikötője sem indít és nem is fogad járatokat.

A meteorológusok arra számítanak, hogy a Dorian érintheti a Georgiával nyugat felől szomszédos Alabamát is.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!