60 billió dollárt visz el az arktiszi metán

Antarctica

Az északi-sarki metánkibocsátás felgyorsíthatja a tengeri jégA fagyott természet csodálatos képződményei. olvadásÉrdekes felfedezésre jutottak a kutatók a leggyorsabb gleccser tanulmányozása során. át és a klímaváltozást, ami több mint 60 ezer milliárd dollárba kerül a világgazdaságnak az elkövetkező évtizedekben a Nature című tudományos folyóÓriás korallzátonyra bukkantak az Amazonas torkolatánál - senki sem gyanakodott a létezésére. iratban közzétett tanulmányÉvente 184 ezer haláleset köthető világszerte a cukros üdítők fogyasztásához. szerint. A Cambridge-i Egyetem és a hollandiai Erasmus Egyetem kutatói gazdasági modellezéssel számolták ki azt, milyen következménnyel járhat Kelet-szibériai-tenger alatti olvadó permafrosztból (állandóan fagyott talajból) 50 gigatonna metánTöbb száz hatalmas krátert fedeztek fel a Barents-tenger mélyén. kiszabadulása.

Antartisz

Megvizsgálták azt a forgatókönyvet, hogy a globális hőmérsékletnövekedés jelenlegi mértéke mellett mekkora metánmennyiség szabadul fel egy évtized alatt, és megnézték azt is, hogy ha kisebb mennyiségű szabadul fel, illetve, ha lassabban szabadul fel a metán az örök fagyJégbe fagyott egy szibériai kisváros, Dugyinka. birodalmából.

„Az északi-sarki olvadás globális hatása egy időzített gazdasági bomba” – hangoztatta Gail Whiteman, a tanulmány szerzője, az Erasmus Egyetem professzora.

metán égése

A klímaváltozásÉrdekes felfedezésre jutottak a kutatók a leggyorsabb gleccser tanulmányozása során. mérséklésére irányuló hatékony intézkedések hiányában a modell azzal számol, hogy átlagosan mintegy 60 ezer milliárd dollárral fognak növekedni a globális klímaváltozás hatásaival kapcsolatos kiadások – mondta Chris HopeMár sokkal jobban van az utcáról megmentett kétéves kisfiú - megható fotók. , a Cambridge-i Egyetem oktatója. Ez az összeg megközelíti a globális GDP értékét, amely tavaly mintegy 70 ezer milliárd dollár volt.

A költség magasabb lehet, ha más tényezőket, mint az óceánok savasodását is beleszámolták a kutatók, vagy alacsonyabb, nagyjából 37 ezer milliárd dollár, hogy ha közben történnének lépések az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére.

A kiadások mintegy 80 százalékának terhét valószínűleg a fejlődő országokElkészült a világ gyilkosságtérképe. fogják viselni az egyre szélsőségesebbé váló időjárás, az áradások, a szárazságok és lakóik rosszabb egészségi állapota miatt, mivel az észak-sarki olvadás hatással van a globális klímaváltozásra.

forrás:MTI

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!