6 csodálatos kanyon

Cimkék: , , , , , , , , , ,

Takachiho-kanyonAz izlandi Asbyrgi-kanyon. , JapánA világ egyik legnagyobb buddha szobra, a monumentális Ushiku Daibutsu.

A Takachiho-kanyon Japánban, Kyushu szigetCsodálatos, egyedülálló barlangok . én, a Miyazaki prefektúrában található gyönyörű kanyon. A rendkívül különleges12 varázslatos földöntúli táj. természeti környezet a kristálytiszta türkizkék folyó, az ahhoz kapcsolódó vízesések8 különleges vízesés. , a szurdokPetra - Jordánia varázslatos romvárosa. falát alkotó oszlopos kifejlődésű bazaltprizmák, a geológiai formákat feltáró rétegződések és a buja növényzet egysége pártalan látnivalóÉrdekes legek a világ minden tájáról. t kínál a látogatóknak. A kanyont a Gokase-gawa folyó vájta ki.

Takachiho kanyon

Takachiho kanyon

Takachiho kanyon

Takachiho kanyon

Takachiho kanyon

Verdon-szurdok, FranciaországA legszebb kilátással rendelkező szállodák.

A Franciaországban, a festői Provence-ban található az európai Grand Canyonként is emlegetett gyönyörű szurdok. A Les Gorges du Verdon, vagyis a Verdon-szurdok Franciaország egyik legszebbEurópa legszebb metróállomásai. természeti látványossága. Ez Európa legnagyobbA világ legnagyobb ócenáriuma Szingapúrban. szurdoka, melyet a Verdon-folyó alakított ki az évmilliók során. Az egyes helyeken 800 méter mély kanyonban 21 kilométeren át kanyarog a Verdon-folyó, míg el nem éri a mesterségesen kialakított Lac de Sainte-Croix nevű tavat.

Verdon szurdok

Verdon szurdok

Verdon szurdok

Verdon szurdok

El Tajo szurdok, SpanyolországAndalúzia gyöngyszeme: Ronda.

Andalúzia legromantikusabb, és egyik leglátogatottabb városa Ronda. A városkát kettészelő Guadalevin folyó vájta ki a közel 100 méter mély El Tajo szurdokot, ami mára a városA világ 6 legszebb csatornája. egyik leghíresebb látványossága.

El Tajo szurdok

El Tajo szurdok

El Tajo szurdok

El Tajo szurdok

Uvac-kanyon, SzerbiaA gyönyörű Prskalo vízesés.

A Szerbia délnyugati részén található az Uvac-kanyon az ország legszebb nemzeti parkját alkotja. Európa harmadik legnagyobb és legmélyebb völgye, ahol az európai fakó keselyűknek a 70%-a fészkel. A kanyargós szurdokot a Zlatibor és Zlatar hegyekIzland színes hegyei. barlangokkal tarkított sziklafalai fogják közre.

Uvac kanyon

Uvac kanyon

Uvac kanyon

Uvac kanyon

Vintgar-szurdok, SzlovéniaA különleges színben tündöklő Isonzó folyó.

A Vintgar-szurdok Szlovéniában található, Bledtől 7 km-re északra. A szurdokot Szlovénia legnépszerűbb természetes jellegzetességei között tartják számon. 1600 méter hosszan folyik rajta keresztül a Radovna folyó, mely a 16 méter magas Sum-vízeséssel hagyja el a szurdokot, ez Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga.

Vintgar szurdok

Vintgar szurdok

Vintgar szurdok

Vintgar szurdok

Oneonta-kanyon, USAA lélegzetelállító Olympic Nemzeti Park .

Az OregonPainted Hills - Oregon "festett dombjai". állambeli Oneonta patakA Karijini Nemzeti Park varázslatos világa. vájta ki a látványos Oneonta-kanyont. Különös jelentőségű területnek számít az egyedülálló erdei és vízi növényei miatt.

Oneonta kanyon

Oneonta kanyon

Oneonta kanyon

Oneonta kanyon

Oneonta kanyon


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!